Μέχρι 15 Μαΐου οι ποινικές διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ


«Έρχονται» μέχρι τις 15 Μαΐου ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Μπαλωμενάκης αποκάλυψε ότι:

  • Έως την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαΐου θα έχει διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, το τελικό πόρισμα των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνεται ότι το βασικό σώμα του πορίσματος είναι ήδη κατατεθειμένο, και αναμένεται να διαβιβαστεί και το συμπληρωματικό.

  • Έως τις 15 Μαΐου το πόρισμα θα φτάσει και στη Βουλή.

  • Έως τις 15 Μαΐου θα έχουν ασκηθεί και οι διώξεις στους εμπλεκόμενους.

Κατά τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα περισσότερα τιμολόγια του Κέντρου αποδείχθηκαν εικονικά. Αναφέρθηκε επίσης, ότι κάποιοι ….παρακολουθούσαν τα γραφεία του ΣΕΕΔΔ προκειμένου να πληροφορούνται για το «ποιος βγαίνει και ποιος μπαίνει».

Αναφορικά με την καθυστέρηση ως προς την έκδοση του τελικού πορίσματος από το ΣΕΕΔΔ, αναφέρθηκε ότι οι επιθεωρητές που ασχολήθηκαν με τον έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν 12 και η καθυστέρηση προέκυψε πρώτον επειδή πολλά έγγραφα που ζητούνταν είχαν χαθεί ή σβηστεί ή αναζητούνταν τα ίχνη τους, δίχως να υπάρχει η ανάλογη προθυμία εκ μέρους των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ για να βρεθούν. Επιπρόσθετα, σημαντικό χρόνο κόστισαν στους επιθεωρητές οι μηνύσεις και οι κατηγορίες που δέχτηκαν.