Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας - ΔΤ


Δελτίο τύπου

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση σε βάρος συναδέλφου μας που υπηρετεί στην Ν.Μ.Μεσολογγίου, την ώρα που εξέταζε ασθενή, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται, πόσον μάλλον όταν είναι και παντελώς αναίτιες. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γινόμαστε συχνά μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στους χώρους του ΕΣΥ Πανελλαδικώς.

Οι αιτίες πολλές και οι περισσότερες θα πρέπει να αναζητηθούν στο γεγονός της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ιατρικών μονάδων.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά μάχη για την εξυπηρέτηση των ασθενών σε δύσκολες συνθήκες και δυστυχώς είναι οι αποδέκτες όλης της δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που προκύπτει από τις δυσλειτουργίες του συστήματος και τις καθυστερήσεις.Ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς είναι σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι στην προσπάθεια της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου δωρεάν για όλους και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όσο καταδικαστέα είναι κάθε μορφή βιαιοπραγίας, λεκτική ή σωματική, εναντίον εργαζομένων που εκτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, άλλο τόσο είναι επιβεβλημένη η προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους από τους αρμόδιους φορείς.

Προστασία που ξεκινά πρώτιστα με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό.

Η δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους από δικαίωμα έχει γίνει ζητούμενο.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συντονιστούν όλες οι προσπάθειες και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτός ο «λιθοβολισμός» των εργαζομένων που δίνουν την δική τους μάχη σε δύσκολες και οριακές πολλές φορές συνθήκες.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΕΙΝΝΑΑ)