Απόφαση Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΕΝΓΕ 24 Απριλίου 2018


Αθήνα 24 Απριλίου 2018

Α.Π: 8774

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε βρίσκεται στο στόχαστρο των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτή τη φορά όμως η αθλιότητά τους ξεπέρασε κάθε όριο.

Έκπληκτοι μαθαίνουμε από την επίσημη ιστοσελίδα τους («Υgeianet») πως η ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης έσπευσε να υιοθετήσει ΑΛΛΗ διαδικασία τριτανακοπής στο ΣτΕ (!) για να προλάβει την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε (!!) έτσι ώστε την… «δόξα» να την πάρει ένα συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο (!!!).

Και αυτό ενώ ξέρουν ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ουδέποτε πρότειναν την διαδικασία της τριτανακοπής, παρόλο που η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αμέσως μετά την έκδοση της επίμαχης απόφασης τους είχε ζητήσει να γνωμοδοτήσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να προβεί η Ομοσπονδία.

Και αυτό ενώ ξέρουν πως εδώ και πολλές εβδομάδες η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε έχει αποφασίσει την διαδικασία της τριτανακοπής και συλλέγει τα απαιτούμενα στοιχεία συναδέλφων από όλη την χώρα.

Ασφαλώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ανώνυμων αρθρογράφων του Ygeianet να αναλαμβάνουν ρόλο πλασιέ συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να συκοφαντούν τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών λέγοντας ότι βρίσκονται «σε κατάσταση ύπνωσης». Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη των Ενώσεων για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας και να συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοι στην τριτανακοπή που θα ασκηθεί με ευθύνη της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Επειδή κάποιοι έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

- Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ (Φεβρουάριος 2018), ζήτησε από τους δικηγόρους στους οποίους είχε ανατεθεί η προσφυγή το 2014, να ενημερωθεί για την απόφαση του ΣτΕ και τις περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.

- Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε συνεδρίασε στις 8/3/18 & στις 23/3/18 και ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει και άλλες γνώμες νομικών προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

- Στη συνεδρίαση του Γ.Σ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στις 29/3/18 αποφασίστηκε να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα σε εθνικό επίπεδο πριν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να αναλάβει η Ομοσπονδία τα δικαστικά έξοδα της τριτανακοπής. Παράλληλα το Γ.Σ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε κάλεσε τις Ενώσεις να συντονίσουν τις ατομικές προσφυγές, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία για τους μόνιμους συναδέλφους και στα Πολιτικά Δικαστήρια για τους συναδέλφους ειδικευόμενους και τους συναδέλφους επικουρικούς.

- Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε ομόφωνα αποφάσισε να αναθέσει την άσκηση της τριτανακοπής στο δικηγορικό γραφείο το οποίο την είχε προτείνει.

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε έδωσε διορία στις Ενώσεις να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να τα στείλουν στην Ομοσπονδία έως τις 20 Απριλίου προκειμένου να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που είχε στη διάθεση της.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η συλλογή των στοιχείων είναι στη φάση της ολοκλήρωσης. Χιλιάδες συνάδελφοι έστειλαν τα στοιχεία τους στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε μέσω των Ενώσεων τους αλλά και μεμονωμένα και θα συμπεριληφθούν στην τριτανακοπή. Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αμέσως μετά την κατάθεση της τριτανακοπής θα εκδώσει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά.