Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου


Θα αποδώσω στο ταμείο της ΟΕΝΓΕ οποιοδήποτε χρηματικό ποσό τυχόν εισπράξω ως αποτέλεσμα της αντιπροσωπευτικής προσφυγής που είχε κατατεθεί το 2014 στο διοικητικό πρωτοδικείο Πειραιά εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ, από τον νομικό τον οποίο τότε είχαν επιλέξει η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, η οποία προσφυγή αφορούσε μισθολογικές περικοπές που προέκυψαν από τον μνημονιακό νόμο 4093/12.

Θα ζητήσω πίσω από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ αυτό το όποιο χρηματικό ποσό τυχόν εισπράξω ως αποτέλεσμα της προσφυγής, μόνο εφ’ όσον δικαιωθούν παρομοίως όλες/όλοι οι συνάδελφοι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.

Σχετικά υπενθυμίζω :

  1. Το 2014, πριν κατατεθούν οι προσφυγές από την ΕΙΝΑΠ και από τις λοιπές Ενώσεις μέσω του νομικού που τότε είχε επιλέξει η ΟΕΝΓΕ, είχα διαφωνήσει με την διαδικασία υποστηρίζοντας πως έπρεπε από τότε να γίνουν εκτός από την προσφυγή στο ΣτΕ και ατομικές προσφυγές ΟΛΩΝ των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας όπως συμβούλευαν άλλοι νομικοί.

  2. Ο νομικός που είχε επιλέξει τότε η ΟΕΝΓΕ δεν κατέθεσε αντιπροσωπευτικές προσφυγές και για τους 85 γιατρούς που είχε ορίσει αντιπροσωπευτικά η ΕΙΝΑΠ αλλά μόνο για τους μισούς περίπου. Συγκεκριμένα από το νοσοκομείο μας είχαν οριστεί μέσω της ΕΙΝΑΠ αντιπροσωπευτικά 10 (2 από κάθε βαθμίδα – Σ. Διευθ., Διευθ., Επ Α, Επ. Β., ειδικευόμ.) όμως τώρα μαθαίνουμε πως τελικά είχαν κατατεθεί προσφυγές μόνο για 4 από τους 10.

  3. Ο νομικός που είχε επιλέξει τότε η ΟΕΝΓΕ δεν κατέθεσε καθόλου ατομικές προσφυγές που να αφορούν τους ειδικευόμενους και τους επικουρικούς στα πολιτικά δικαστήρια.

Μάλιστα, για τα 2 τελευταία σημεία ως τώρα τόσο η ΕΙΝΑΠ όσο και η νέα διοίκηση της ΟΕΝΓΕ δεν είχαν ενημερωθεί από τον νομικό που είχε επιλέξει η τότε διοίκηση της ΟΕΝΓΕ.

Συναδελφικά,

Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, εκλεγμένος με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή