Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για το χτύπημα του ΝΑΤΟ στη Συρία


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ

Καταδικάζουμε το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσαν χτες δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος μαθητών, σπουδαστών και εργαζόμενων που διαδήλωναν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της χώρας στο έγκλημα των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει στο ακέραιο όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι τέσσερις διαδηλωτές νέοι είναι στο νοσοκομείο - οι τρεις απ’ αυτούς με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι. Συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες.

Από τη μία μεριά, υπογράφουν συμφωνίες που μπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, υπογράφουν διευκολύνσεις και βοήθεια σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς και από την άλλη, αντιμετωπίζει όσους αντιστέκονται στα βρώμικα σχέδιά της, με ωμή καταστολή, με κρότου λάμψης και χημικά.

Αφού ξέπλυναν τον τωρινό πρόεδρο των ΗΠΑ, τώρα ανέλαβαν να προστατέψουν με ξεχωριστό ζήλο το άγαλμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν, αυτού που ενορχήστρωσε τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, που μάτωσε και το δικό μας λαό την περίοδο 1946-1949.

Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Όλοι στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 14/4, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία με την έμπρακτη στήριξη της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους ενάντια στον πολύπαθο λαό της Συρίας που ζει το δράμα του πολέμου, της προσφυγιάς και του ξεριζωμού εδώ και 7 χρόνια.

Η νέα επίθεση σηματοδοτεί την κλιμάκωση του ανελέητου ανταγωνισμού που μαίνεται στην περιοχή αλλά και γενικότερα για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

Αυτή είναι η πραγματική αιτία της πυραυλικής επίθεσης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη Συρία, που προσπαθούν να κρύψουν χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όπως έκαναν στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει το λαό μας σε αυτό το μακελειό για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων που διεκδικούν μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας και των αγορών.

Δίνει δισεκατομμύρια λεφτά για το ΝΑΤΟ, για στρατιωτικές δαπάνες που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας την ίδια ώρα που μειώνει τις δαπάνες στην Υγεία, στην Παιδεία, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όπλο μας η αλληλεγγύη, η κοινή πάλη των λαών ενάντια στην πολιτική που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους για τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε:

-Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

-Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

-Αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Όλοι στα συλλαλητήρια την Τρίτη 17/04.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.