Ανακοίνωση ΕΓΕΣΥΝΗ για την καταδίκη παιδιάτρου στο Ρέθυμνο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Είναι λυπηρό για μία ακόμα φορά να καταδικάζεται γιατρός γιατί είχε την ατυχία να εφημερεύει την συγκεκριμένη μέρα. Γιατί άμεσα έκανε τις προβλεπόμενες διαγνωστικές εξετάσεις. Γιατί άμεσα πρόσφερε την ενδεδειγμένη θεραπεία. Γιατί έκανε ότι θα έκανε κάθε άλλος γιατρός στην ίδια περίπτωση.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η ιατρική δεν μπορεί και ποτέ δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πάντα. Και το χειρότερο είναι πως αυτή την πραγματικότητα δεν την αντιλαμβάνονται και κάποιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης. Και είναι η ηπιότερη ερμηνεία που μπορεί να έχει αυτή η καταδίκη.

Η απόφαση αυτή καταδικάζει κάθε ιατρό που πασχίζει να κάνει το καλύτερο για τον άρρωστο, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Που είναι επιστημονικά άρτιος. Που έχει μάθει να δουλεύει με αυταπάρνηση. Που προσφέρει με ανιδιοτέλεια πέραν του στενού χώρου εργασίας, προς όποιον έχει ανάγκη.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και μάλιστα ενός παιδιού, από μόνο του είναι ένα τραγικό γεγονός που μπορεί δυστυχώς να συμβεί, υπερβαίνοντας τα πεπερασμένα όρια ακόμα και του καλύτερου ιατρού και του καλύτερου νοσοκομείου.

Η πρόταση της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου για δημιουργία οργάνου από τα αρμόδια υπουργεία, που θα εξετάζει τις περιπτώσεις πιθανής ιατρικής αμέλειας προδικαστικά, είναι σε σωστή κατεύθυνση και την υποστηρίζουμε, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον αβάσιμες κατηγορίες και καταδίκες.