Καταγγελία ΕΙΘΕΛ για την τιμωρία στρατεύσιμου συναδέλφου


Δ.ΤΥΠΟΥ Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Η Ένωση Ιατρών Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου –Κ.Υ. Πάτμου –Λειψών- Αγαθονησίου καταγγέλλει την τιμωρία που επιβλήθηκε σε συνάδελφο μας Ιατρό που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία που “τόλμησε” να μιλήσει σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο .

Είναι απαράδεκτο να τιμωρείται συνάδελφος (Ιατρός που έχει δώσει όρκο οπλισμένος με τα εφόδια της επιστήμης που σπούδασε να σώζει ζωές ) επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεση του στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των γερακιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε που αιματοκυλούν τους λαούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας .

Ο Συνάδελφος μας πράγματι έκανε το καθήκον του όχι μόνο σαν φαντάρος, αλλά και σαν γιατρός.

Ο Συνάδελφος εκφράζοντας την ανησυχία όλων μας για τον Πόλεμο που ετοιμάζεται αγωνιστικά συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο .

Ο Συνάδελφος όπως και όλοι μας δεν θα θέλαμε να δούμε ξανά «παλληκάρια απάνω στον ανθό της νιότης ,μα και άντρες και γέρους και νέες κοπέλες και γυναίκες και παιδιά και μωρά στις κούνιες τους ακόμη ,να σημαδεύονται από φρικτό θάνατο με ατσάλι , με μολύβι καυτό , με φωτιά, με αέρια αποπνιχτικά ,που καίνε το πετσί ως το κόκκαλο. Πολιτείες που σήμερα ξεχειλίζουν από ζωή, ομορφιά, ιδρύματα επιστημονικά, πανεπιστήμια, εργαστήρια, βιβλιοθήκες ,θέατρα, μουσεία, μνημεία, όλα τα έργα του ανθρώπινου μόχθου χαλάσματα και στάχτη».

Η Απαράδεκτη τιμωρία του Συναδέλφου θυμίζει άλλες εποχές .

Η Ένωση στηρίζει την Ανακοίνωση Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ) που καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια τιμωρίας του συναδέλφου .

Υψώνουμε και την δική μας φωνή κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου .

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΝ ΦΤΏΧΕΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ .

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΗΧΗΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΝΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ . ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ .

Δ.Σ Ε.Ι.ΘΕ.Λ