Δημόσιο κάλεσμα της Ε.Ι.Ν.Α ενάντια στον πόλεμο


ΑΠ 11.2018

Πάτρα 14/4/2018 Η επιδρομή ΗΠΑ, Μ. Βρεττανίας και Γαλλίας στ η Δαμασκό και η αναμονή για πιθανή Ρωσική απάντηση,δεν αφήνει περιθώρια για ήσυχες συνειδήσεις.

Οι αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έτσι όπως εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες, μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύρραξη.

Το ξαναμοίρασμα αγορών και ενεργειακων πηγών γίνεται με ανυπολόγιστο κόστος σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Η πρόσκοληση της κυβέρνησης στην Αμερικανονατοϊκή πολιτική με την παραχώρηση χρήσης βάσεων, με την επέκταση και αναβάθμιση των βάσεων της περιοχής μας πχ Άραξος και Ανδραβίδα, μόνοουδετερότητα δεν σημαίνει, αλλά εμπλοκή και έκθεση σε κίνδυνο.

Καταδικάζουμε την επιδρομή των Δυτικών στην πολύπαθη Συρία. Καμμιά εμπλοκή της χώρας μας στο επικείμενο σφαγείο.

Είναι αυταπάτη η «προστασία» των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ από την Τουρκική επιθετικότητα. Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να απαγορεύσει τη χρήση της βάσης της Σούδας για ταδολοφονικά σχέδια των Ιμπεριαλιστών.

Καμμιά περαιτέρω εμπλοκή της βάσης Ακρωτηρίου στην Κύπρο σε επιθετικές ενέργειες.

Προστρέχουμε στα φιλειρηνικά αισθήματα των Αχαιών και καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους ανθρώπους εν τέλει, για πάνδημη κινητοποίηση ενάντια στο νέο σφαγείο που προετοιμάζεται.

Η ΕΙΝΑ καλεί άμεσα σε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντι-ιμπεριαλιστικό/αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, την Τρίτη 17/04 ώρα 7μμ απ’το Εργατικό Κέντρο.