ΟΕΝΓΕ: Κινητοποίηση στα Προπύλαια αντιδρώντας στις απολύσεις


Κινητοποίηση στα Προπύλαια πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Μάρτη, η ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στις απολύσεις επικουρικών και συμβασιούχων, που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας, ένα μόνο τμήμα των μόνιμων αναγκών που υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές, διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ χαιρέτησε ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του ΣΕΝΕ «Ευαγγελισμός», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώνουμε τη φωνή μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για να διατηρήσουμε τα νοσοκομεία ζωντανά, τα Κέντρα Υγείας να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, να έχει ο λαός ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.

Συνεχίζοντας, ανάφερε ότι από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολυθούν πάνω από 1.500 νοσοκομειακοί γιατροί και δεν θα έχουν προσληφθεί ούτε καν οι ελάχιστοι. Αντίστοιχα, το ίδιο θα συμβεί με το νοσηλευτικό προσωπικό, πρόσθεσε, καθώς και με το προσωπικό που διορίστηκε πρόσφατα μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ, το οποίο θα αντικατασταθεί και πάλι με επικουρικό προσωπικό.

Καταλήγοντας ο Η. Σιώρας, τόνισε ότι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Είμαστε δίπλα στους μαχόμενους λειτουργούς, είτε στην Υγεία, είτε στην Παιδεία, είτε σε οποιονδήποτε άλλο τομέα.