Η Δ/ντρια της Παθ. Κλινικής Δράμας για προβλήματα στη λειτουργία


ΘΕΜΑ "Πρόβλημα λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής"

Σας αναφέρω ότι η Παθολογική Κλινική που έχει 53 κλίνες και βρίσκεται σε συνεχή 24ωρη εφημέρευση, βρίσκεται σε καθεστώς ανασφαλούς λειτουργίας. Ο λόγος είναι ότι μείναμε με μόνο 4 ειδικούς ιατρούς σε πρωινό ωράριο και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε με ασφάλεια και ποιότητα και στην Κλινική και στα τακτικά ιατρεία (παθολογικό και διαβητολογικό από 2 φορές την εβδομάδα). Επίσης, οι ειδικοί ιατροί λαμβάνουν μόνο 2 ρεπώ το μήνα (αντί για 6 που θα έπρεπε με βάση το νόμο) και βρίσκονται σε επαγγελματική εξουθένωση στις εφημερίες, ειδικά αυτό το διάστημα που έχουμε πληρότητα 120% και νοσηλεύουμε ασθενείς σε άλλες Κλινικές.

Επειδή τα καθήκοντα μιας τόσο μεγάλης Κλινικής είναι πολλαπλά και συνεχή και επειδή μας ενδιαφέρει πρώτιστα η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και όχι η ποσότητα υπό τέτοιο καθεστώς πίεσης, σας ζητούμε να λάβετε άμεσα μέτρα και να ζητήσετε μετακίνηση Παθολόγου από άλλο νοσοκομείο, μέχρι να έρθει κάποιος Παθολόγος σε μόνιμη θέση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί ενώ μας υποσχεθήκατε προκήρυξη 2 θέσεων για την Κλινική, το Υπουργείο έβγαλε μόνο 1 θέση επιμελητή Β’ για το 2018, η οποία δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας.

Σε περίπτωση που δεν έρθει παθολόγος μέχρι τις 30 Απριλίου 2018, θα πρέπει να περιορίσουμε τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων (παθολογικό-διαβητολογικό) σε μια φορά την εβδομάδα. Επιφυλασόμεθα για τις όποιες άλλες νόμιμες ενέργειες.

Η Δ/ντρια της Παθολογικής Κλινικής

Αικατερίνη Σακαλλέρου

Δράμα, 20/3/2018