«Μύλος» γιατροί και διοικητής στο Πανεπιστημιακό Πάτρας


Και ο γ.γ της ΟΕΝΓΕ στα κάγκελα!

Μύδρους εξαπέλυσε χθες βράδυ από την σελίδα του στο facebook ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου με αφορμή ένα στ΄αλήθεια απαράδεκτο γεγονός που συνέβη στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας μεταξύ μιας ειδικευόμενης γιατρού και του διοικητή. Ο τελευταίος θεώρησε ότι μπορεί να εισβάλει στα εξεταστήρια ανενόχλητος...

Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο του κ. Παπανικολάου από το λογαριασμό του στο facebook:

Ο πολλά βαρύς κ. Διοικητάς μπούκαρε με το έτσι θέλω στο ιατρείο των Επειγόντων την ώρα που ειδικευόμενη γιατρός εξέταζε ασθενή. Η συνάδελφος του ζήτησε να περάσει έξω. Αν δεν τον ήξερε ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ, δεν έχει καθήκον κάθε μαχόμενος γιατρός να ξέρει τον κάθε πολιτικάντη β διαλογής που κάθε υπουργός διορίζει περιστασιακά ως διοικητή σε κάθε νοσοκομείο. Αν τον ήξερε ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ, δεν έχει καμιά δουλειά ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Πάπας της Ρώμης) να ... παρίσταται σε εξέταση ασθενούς από γιατρό.

Ο νεοελληναράς κυρ Διοικητάς άρχισε τα "ξέρεις ποιός είμαι εγώ" (ποιός είσαι ρε περαστικέ κυβερνητική τοποτηρητή, σαν κι εσένα έχουν περάσει δεκάδες από κάθε νοσοκομείο το οποίο το πληρώνει ο Ελληνικός λαός, όπως πληρώνει κι εμάς και σένα, δεν είσαι στο κομματικό τσιφλίκι του παππού σου) και τωρα θέλει να ... τιμωρήσει πειθαρχικά την γιατρό !!!.

Εγώ λοιπόν καλώ τους Πατρινούς συναδέλφους να μπουκάρουν στην γραφειάρα του, να τον πετάξουν έξω και να απαιτήσουν από τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη την άμεση αποπομπή του εκλεκτού τους. Υ.Γ. Ο άλλος ο πολλά βαρύς του Ρίου, ο ΣΥΡΙΖΑίος αρχικαθηγηταράς του ΚΕΣΥ ο κ. Μάρκου και ο υποτακτικός του ο ΣΥΡΙΖΑίος αρχιιατροπατέρας ο κ. Βαρνάβας, έχουν να πουν κάτι για το συμβάν ;

Διαβάστε την ανακοίνωση των γιατρών της Αχαϊας:

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αυταρχισμός και διώξεις από το Διοικητή του ΠΓΝΠ!

Η κάθε διοίκηση, απ΄ότι φαίνεται, διαπνέεται από το “δικό της” πνεύμα. Όταν αυτό το πνεύμα εκφράζεται με διαχείρηση υφισταμένων εν είδει ιδιοκτησίας, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο... Υπεύθυνος βέβαια για τις ιδιαίτερες εκφράσεις αυτού του πνεύματος δε μπορεί να είναι άλλος από την πολιτική ηγεσία που διορίζει αυτές τις διοικήσεις.

Το γεγονός:

Στις 26/2, ημέρα μεγάλης εφημερίας του ΠΓΝΠ ο κος Θ. Πισιμίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα επείγοντα, εισήλθε σε ιατρείο ενώ ειδικευόμενη συνάδελφος διενεργούσε ιατρική εξέταση. Του ζητήθηκε ευγενικά να περάσει έξω και να περιμένει – πράξη όχι απλά ορθή και επιτρεπτή αλλά απαιτητή από την ιατρική δεοντολογία! Αντί λοιπόν ο διοικητής να αντιληφθεί την αβλεψία του και να συμμορφωθεί στις συστάσεις της συναδέλφου, προκάλεσε λεκτική διένεξη με κύριους άξονες το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και το “έχω δικαίωμα να μπω όπου θέλω, και στα χειρουργεία ακόμα!”.

Σε συνέχεια μάλιστα του ατυχέστατου επεισοδίου, στις 13/3, καλεί σε απολογία εντός τριών ημερών την συνάδελφο γιατί “επέδειξε ανάρμοστο συμπεριφορά… απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή..” Την κατηγορεί με βάση τον υπαλληλικό κώδικα γιατί “υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της εν υπηρεσία αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους της..”

Η προσβολή:

Έχοντας ενημερωθεί για τα γεγονότα, σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑ και της τριμελούς επιτροπής, επιδιώξαμε συνάντηση με τον κο Διοικητή στο γραφείο του, για να εκφράσουμε τις θέσεις μας και να λυθεί το πρόβλημα. Προφασιζόμενος το εν εξελίξει Διοικητικό Συμβούλιο, αρνήθηκε πεισματικά να μας ακούσει, παραπέμποντάς μας στη Γραμματέα του.

Αντιπαρερχόμενοι την προσβολή απέναντι στα εκλεγμένα όργανα των νοσοκομειακών ιατρών από το διορισμένο από το Υπουργείο Υγείας διοικητικό παράγοντα του νοσοκομείου,

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την αδίκως, αυθαιρέτως διωκόμενη συνάδελφο που έπραξε ΟΡΘΩΣ Ιατρικά και Ηθικά. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, όσο ψηλά κι αν θεωρεί ότι βρίσκεται, να αυθαιρετεί και να καλεί σε απολογία κατά το δοκούν τους υφισταμένους του. Κι αυτό γιατί τα γεγονότα είναι διαφορετικά απ’ αυτά που καταγράφει στην ...κλήση του ο κος Διοικητής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση της διωκτικής ενέργειάς του και την υπόσχεση πως θα σέβεται την Ιατρική Δεοντολογία και Επιστήμη ως ανώτερη της δικής του αρχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν για το δίκαιο και το επιστημονικά και ηθικά ορθό. Δεν μας πτοούν οι φεουδαρχικές συμπεριφορές! Τη μέρα που εκπνέει η ...προθεσμία απολογίας της συναδέλφου, θα είμαστε κι εμείς εκεί για ν’ απολογηθούμε....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Παρασκευή 16/3, στις 12μμ στα γραφεία της Διοίκησης .

ΕΙΝΑ