ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ


Η Ένωση Ιατρών ενημερώνει τους συναδέλφους για τα τρέχοντα θέματα του νοσοκομείου μας , τα οποία είναι :

1) Η μη πληρωμή - μέχρι και σήμερα - των πρόσθετων εφημεριών που αρκετοί ιατροί (ειδικοί και ειδικευόμενοι) υποχρεώθηκαν από τη διοίκηση να πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι του 2017, λόγω υπέρβασης του ορίου εφημεριών που έχει βάλει η ΥΠΕ. Η Ένωση εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών του Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2017, γιατί πρόκειται για αποτέλεσμα υπερεργασίας που πρέπει να αποζημιωθεί.

Για το λόγο αυτό και εφόσον η 4η ΥΠΕ δεν εξασφαλίσει μέχρι 31 Μαρτίου το 100% της υπέρβασης των εφημεριών αυτών, θα πραγματοποιήσουμε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Δράμας.

2) Η Ένωση θεωρεί απαράδεκτη -ηθικά και νομικά- την απόφαση του ΣτΕ για επιλεκτική χορήγηση αναδρομικών μισθών μόνο στους ιατρούς κάθε νοσοκομείου που ονομαστικά προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο. Ζητά την άμεση επαναφορά στο επίπεδο των μισθών πριν τις περικοπές του 2012 για όλες τις βαθμίδες ιατρών και επιπλέον, τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους ιατρούς (ειδικούς και ειδικευόμενους), ως το μόνο σοβαρό κίνητρο ανάσχεση της φυγής στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη ή στον ιδιωτικό τομέα. H Ένωση θα ζητήσει νομική συμβουλή από την ΟΕΝΓΕ για το ενδεχόμενο μαζικών προσφυγών στο ΣτΕ για επίλυση του θέματος.

3) Η Ένωση διαμαρτύρεται έντονα προς τη Διοίκηση για την επί 3τια παραμονή του προυπολογισμού του ΓΝ Δράμας σχεδόν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ σε όμορα νοσοκομεία ο προυπολογισμός για πραγματικές πιστώσεις αυξήθηκε κατά 20% ανά έτος. Η Ένωση επιμένει και ζητάει αύξηση του προυπολογισμού κατά 1.000.000 ευρώ με πιστώσεις για περισσότερους επικουρικούς, περισσότερα φάρμακα και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών.

4) Λόγω υποστελέχωσης των δυο κρίσιμων τμημάτων (παθολογικό-αναισθησιολογικό) ζητούμε την άμεση προκήρυξη κατά προτεραιότητα 2 θέσεων παθολόγων και 2 αναισθησιολόγων για να λειτουργήσουν οι κλινικές με ασφάλεια και ποιότητα.

4) Ο απολογισμός δράσης της Ένωσης για την τριετία 2015-2018 είναι ο ακόλουθος:

α) Πραγματοποίηση ενημερωτικών ομιλιών από επιστήμονες υγείας και καθηγητές ιατρικής ΑΠΘ και ΔΠΘ προς τους ιατρούς του νοσοκομείου

β) Διοργάνωση σεμιναρίου ILS – επείγουσας ιατρικής για 15 ειδικευόμενους-ειδικούς ιατρούς

γ) Διανομή εγχειριδίου λοιμώξεων σε 50 ιατρούς

δ) Διοργάνωση ημερίδας με θέμα – Ιατρικό Δίκαιο – από καθηγητές νομικής σε συνεργασία με ιατρικό σύλλογο Δράμας

ε) Αγορά φούρνου μικροκυμάτων και μηχανημάτων καφέ για την καλύτερη σίτιση των ιατρών.

στ) Στάσεις εργασίας, ενημέρωση εισαγγελέα Δράμας, Δημοτικού Συμβουλίου, 4ης ΥΠΕ, βουλευτών και Υπουργείου Υγείας (2015) και έκδοση δελτίων τύπου στα ΜΜΕ για τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου [Υποστελέχωση ειδικών (κυρίως παθολογική-αναισθησιολογικό) και ειδικευόμενων (καρδιολογική, ορθοπαιδική, χειρουργική κά), απουσία αυτόνομου ΤΕΠ, μη έκδοση του προτεινόμενου από το 2017 νέου Οργανογράμματος, χαμηλός Προυπολογισμός].

5) Οικονομικός απολογισμός του ΔΣ:

Tαμειακό υπόλοιπο το 2015: 27670 ευρώ

Ταμειακό υπόλοιπο το 2018: 26800 ευρώ

6) Τέλος, το ΔΣ σύμφωνα με το νόμο, αναγγέλλει την προκύρυξη εκλογών για το μήνα Μάιο, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα και θα ανακοινωθεί.

8 MAΡΤΙΟΥ 2018

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ ΓΝ Δράμας