«Μπαρούτι» μυρίζει το Νοσοκομείο της Νίκαιας


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον πάρεδρο του νοσοκομείου Νίκαιας για την απόφασή του να επιστρέψει αθεώρητα τα εντάλματα για την αποπληρωμή των εφημεριών του μήνα Ιανουάριου 2018.

Η ΕΙΝΑΠ καλύπτει όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η συνέλευση του νοσοκομείου. Γιατί ένα είναι το βέβαιο: Οι απλήρωτοι γιατροί δεν θα μείνουν με "σταυρωμένα" τα χέρια.

Οι γιατροί στην προηγούμενη συνέλευσή τους στην αρχή της εβδομάδας είχαν δείξει τις προθέσεις τους:

«Δηλώνουμε εξοργισμένοι από το γεγονός πως δεν εγκρίνεται από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών Δεκεμβρίου 2017 αλλά και οι οφειλόμενες πρόσθετες εφημερίες των τελευταίων μηνών 2017».

Αφού κάνουν αναλυτική αναφορά στις εργασιακές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, ανακοίνωσαν τα ακόλουθα:

«Απαιτούμε :

– Να καταργηθούν οι εκτρωματικές καταστροφικές νέες νομοθετικές διατάξεις για το ιατρικό ωράριο που διαλύουν τελείως τις ζωές μας και επιδεινώνουν ακόμα πιο πολύ την ιατρική παρακολούθηση των ασθενών μας. – Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας. – Να δεχτεί η πολιτική ηγεσία άμεσα το από πρόπερσι αίτημά μας για έναρξη διαλόγου με την ΟΕΝΓΕ προς νέα κλαδική συμφωνία που θα καθιερώνει πραγματικό 48ωρο με 5θήμερο – 6ωρο – 30ωρο πρωινό τακτικό ωράριο και το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα για κάθε γιατρό με δικαίωμα ρεπό μετά την εφημερία και να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις που απαιτούνται, όπως άλλωστε απαιτεί η ΟΕΝΓΕ εδώ και δέκα χρόνια. – Να δικαιωθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών.

Περιμένουμε αύριο οριστική απάντηση για την έγκριση ή όχι της αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας. Προχωράμε αύριο Τρίτη 6/2 στις 1.30 μμ σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για οριστικοποίηση των αγωνιστικών μας αποφάσεων.

Προειδοποιούμε πως ανάλογα με την ενημέρωση που θα έχουμε αύριο, ενδέχεται να αποφασίσουμε άμεση έναρξη επίσχεσης εργασίας με πλήρη απόσυρση όλων των γιατρών από την λειτουργία του νοσοκομείου όσον αφορά και τα τακτικά και τα επείγοντα περιστατικά. Επίσης να καλέσουμε τους συναδέλφους όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο».