Ένα τραγούδι για τη νεαρή Παλαιστίνια Άχεντ (VIDEO)Σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, όπου η Ισραηλινή κατοχή δεν διστάζει να φυλακίζει και να δολοφονεί μικρά παιδιά, βρίσκεται το ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας της Επιτροπής Νεολαίας της ΠΣΟ για την απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι, το ΠΑΜΕ κάλεσε τα Συνδικάτα, τους νέους εργαζόμενους της Ελλάδας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την απελευθέρωση της Άχεντ και όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Σε αυτή τη κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα σε χώρους δουλειάς, σχολές και σχολεία. Επιπλέον, το ΠΑΜΕ επισκέφτηκε με αντιπροσωπεία του την Παλαιστίνη και το χωριό Ναμπί Σαλέχ, όπου συναντήθηκε με την οικογένεια Ταμίμι, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξή του.

Τα ταξικά Συνδικάτα και εργαζόμενοι από όλους τους χώρους και κλάδους συνεχίζουν να συμπαραστέκονται στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα για την απελευθέρωση της νεαρής Άχεντ. Εκφράζοντας με το δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους για την Άχεντ, αγωνιστές καλλιτέχνες προχώρησαν στη δημιουργία ενός τραγουδιού με συνοδεία βίντεο, με τίτλο «Ένα Τραγούδι για την Άχεντ».

Το ΠΑΜΕ ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που συνεισέφεραν σε αυτή την αξιέπαινη και ξεχωριστή πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενόψει και της νέας δίκης της Άχεντ Ταμίμι, στις 11 Μάρτη, να αξιοποιήσουν το βίντεο και το τραγούδι. Να σταλεί σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε μέλος των Συνδικάτων. Τα Συνδικάτα να κλιμακώσουν τη δράση τους και να πάρουν νέες πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

«Ένα Τραγούδι για την Άχεντ»

Στίχοι: Ανθή Μητροπέτρου.

Μουσική: Ανδρέας Μανωλίδης.

Τραγουδούν: Ανδρέας Μανωλίδης - Σύλβια Καπερνάρου.

Επιμέλεια Βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος - Γιάννης Μαρούδας.

Στίχοι:

«ΑΧΕΝΤ,

Μέσα στον πόλεμο και τη Μεσόγειο

Είσαι πυξίδα.

Από τη φλόγα σου κι από το μάγμα σου

Φτιάχνεις πατρίδα.

Χώμα να βρούνε όσοι δεν πρόλαβαν

Και να ανθίσουν.

Να κατοικήσουνε αυτοί που χάθηκαν

Να ξαναζήσουν.

Τρέχω σαν άνεμος πάνω απ' τη θάλασσα

Για να βρεθούμε.

Σε έχω φίλη μου. Είσαι τα αδέλφι μου

Και ας καούμε.

Μες στου στρατώνα τους το σιωπητήριο

Θα τραγουδήσουμε.

Και τον πλανήτη που ισοπέδωσαν

Θα ξαναχτίσουμε.

Παίρνω απ' το θάρρος σου κι από τη δύναμη

Νέα πορεία

Αχέντ, στη γλώσσα μου έχεις το όνομα

Ελευθερία».