ΕΓΕΣΥΚ: Θαυμάστε τους!


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!! Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝΚ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Η μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε και από τα 3 σωματεία του νοσοκομείου την Πέμπτη 22/02/2018 με θέματα τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μισθοδοσίας και υπερωριών του προσωπικού καθώς και τις επικείμενες απολύσεις του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων το επόμενο διάστημα ενόχλησε!!

Η μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τρίτη 27/02/2018 και τη συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του ΤΕΠ επίσης ενόχλησε!Κατανοούμε πλήρως την αντίδραση της διοίκησης του ΓΝΚ διότι αποκαλύφθηκε η κοροϊδία και ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων επικουρικών-συμβασιούχων. Αποκαλύφθηκε η συνειδητή εξαπάτηση και ο αποπροσανατολισμός που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των συμβασιούχων, που αρνείται μέχρι στιγμής να δώσει οριστική λύση στην ομηρία των εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου και δεν είναι άλλη από τη μονιμοποίησή τους!

Τι γίνεται όμως με την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο? (ενωτική πρωτοβουλία εργαζομένων)

Ενώ στη γενική συνέλευση υπερψήφισαν τη στάση εργασίας και όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πρότειναν τα σωματεία και ψήφισε η γενική συνέλευση, επανήλθαν με μία αθλιότητα που την ονομάζουν ανακοίνωση, εγκαλώντας το ενιαίο σωματείο εργαζομένων του ΓΝΚ (στο οποίο συμμετέχουν) και την ΕΓΕΣΥΚ για επαναστατική γυμναστική “made by ΠΑΜΕ”, απαξιώνοντας τη στάση εργασίας, μιας και δεν έβρισκαν λόγο να γίνει πια αφού καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα. Εκτός των άλλων είναι και αστοιχείωτοι, αφού θα πρεπε να ξέρουν ότι την Τρίτη 27/02/2018 καταβλήθηκε η μισθοδοσία του Ιανουαρίου μετά από 17 μέρες καθυστέρηση και κάτω από την πίεση του αγώνα μας, οι υπερωρίες του Δεκεμβρίου των συμβασιούχων πλην ιατρικού προσωπικού και οι εφημερίες του Δεκεμβρίου των επικουρικών που είναι σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δηλ 9 από τους 32.Οι υπόλοιποι επικουρικοί είναι απλήρωτοι όπως και το μόνιμο προσωπικό.

Με τη στάση τους λοιδορούν και απαξιώνουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και την ίδια τους την ψήφο, προφανώς και τα αιτήματα για τα οποία κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι, δηλ να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μονιμοποιηθούν.

Είναι πλέον φανερό ότι ξεπληρώνουν γραμμάτια προς τη διοίκηση και την κυβέρνηση! Τους τραβήξανε το αυτί και άμεσα ανταποκρίθηκαν. Είναι τέτοια η αφοσίωσή τους στα αφεντικά τους, που δε φρόντισαν έστω και για τα προσχήματα να αλλάξουν έστω μία λέξη από την ανακοίνωση της διοίκησης που προηγήθηκε! Άξιος ο μισθός τους!!

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, στο πλευρό των εργαζομένων αναδεικνύοντας και διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Τα ΔΣ :

Ενιαίο σωματείο εργαζομένων ΓΝΚ

ΕΓΕΣΥΚ

01/03/2018