Θριάσιο: Να ανακληθεί η απόλυση


Να ανακληθεί η απόλυση της εργολαβικής τραπεζοκόμου και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς εργαζόμενους σε σίτιση και καθαριότητα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα Θριάσιου Νοσοκομείου.

Οι ταξικές δυνάμεις του νοσοκομείου, στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «απλήρωτοι για το μήνα Ιανουάριο παραμένουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, ενώ, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, η εργολαβική εταιρεία "ΑΡΙΑΝΘΗ" τους χρωστάει ακόμη μέρος του Δώρου Χριστουγέννων και μέρος της άδειας του 2017. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι ότι πλήρωσε τις αργίες και Κυριακές του Δεκεμβρίου, χωρίς τη νόμιμη προσαύξηση. Για να τους τρομοκρατήσει, τους εργαζόμενους και να μην διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, η εργοδοσία απέλυσε την υπεύθυνη των τραπεζοκόμων, που εργαζόταν εδώ και χρόνια στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο. Έφτασε στο σημείο να την κατηγορήσει ότι αυτή φταίει που οι εργολαβικοί συνάδελφοι διεκδικούν το δίκιο τους».

Για το θέμα, παρέμβαση «πραγματοποίησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του νοσοκομείου, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να αναπληρωθούν οι περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και να τηρείται η σύμβαση για τον αριθμό των καθαριστριών που εργάζονται στο νοσοκομείο». Σημειώνεται πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να εφαρμόζει την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης, σταθερής εργασίας. Πολύτιμη βοήθεια στην πολιτική αυτή προσφέρουν οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού» και πως «χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της ΠΑΣΚΕ στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, που αν και αρχικά είχε συμφωνήσει, κατόπιν έκανε ότι μπορούσε για να εμποδίσει την εγγραφή των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί) στο Σωματείο Εργαζομένων. Βέβαια, δεν τους πέρασε και πολλοί συνάδελφοι έγιναν μέλη του Σωματείου».

Τονίζεται ότι «απάντηση στην ασυδοσία των εργολάβων και τα κυβερνητικά σχέδια μπορεί να δώσει ο ενωμένος αγώνας όλων των εργαζομένων» και απαιτεί:

  • Να ανακληθεί η απόλυση της εργολαβικής συναδέλφισσας.

  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.

  • Να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς των εργολαβικών συναδέλφων.

  • Να φύγουν οι εργολαβικές εταιρείες από τα νοσοκομεία.

  • Να προσληφθούν οι εργολαβικοί και όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις σημερινές ανάγκες».