Δελτίο Τύπου των 3 σωματείων του ΓΝ Κέρκυρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 22/02/2018 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, γενική συνέλευση μετά από κάλεσμα των 3 σωματείων του ΓΝΚ, του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων, της ΕΓΕΣΥΚ και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών στην οποία συζητήθηκε το θέμα των επικουρικών-συμβασιούχων συναδέλφων που παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και αυτή τη στιγμή. Η συνέλευση ήταν μαζική με συμμετοχή συναδέλφων από όλα τα τμήματα μιας και το θέμα αφορά περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Στη συνέλευση έγινε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις και τη “δέσμευση” της διοίκησης ότι τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν στις 27/02. Η εξέλιξη αυτή δε μας αρκεί. Κυβέρνηση και διοίκηση φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλουν να απολογηθούν στους εργαζόμενους για την αυθαίρετη και παράνομη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους και για τις υπεκφυγές και τον εμπαιγμό όλο αυτό το διάστημα.

Το θέμα δεν είναι απλά οικονομικό. Δεν πρόκειται για ένα τεχνικής φύσης θέμα που προέκυψε εξαιτίας ενός υπέρμετρα σχολαστικού επιτρόπου όπως εντέχνως προσπάθησε να το παρουσιάσει η διοίκηση. Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προκατόχων της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και η οποία προωθεί, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, την περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην υγεία και την διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι οι απλήρωτοι συνάδελφοι, ακόμα και αν τελικά λάβουν τα δεδουλευμένα τους, σε λίγους μήνες θα απολυθούν αφού επίκειται η δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει μη σύννομες όλες τις παρατάσεις των συμβάσεων άνω των 24 μηνών. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ουσία! Είναι η ίδια η ύπαρξη αυτού του καρκινώματος του θεσμού των επικουρικών-συμβασιούχων που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, ανακυκλώνοντας με τον τρόπο αυτό την ανεργία. Ας μην πανηγυρίζει ανακουφισμένη λοιπόν η διοίκηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Το πρόβλημα δεν λύνεται, απλά μετατίθεται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ουσία είναι ότι κυβέρνηση και διοίκηση ΑΠΟΛΥΟΥΝ τους συμβασιούχους, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στη δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας αφού υπονομεύεται η λειτουργία διαφόρων τμημάτων (πχ χειρουργικό, καρδιολογικό τμήμα, διοικητικές υπηρεσίες, ασθενοφόρο νοσοκομείου, νοσηλευτικό προσωπικό γενικότερα) ή και καταργείται (ογκολογικό τμήμα).

Η γενική συνέλευση αποφάσισε:

  1. Προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας την προσεχή Τρίτη 27/02/2018 και ώρα 12.00 με 15.00 και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του ΤΕΠ.

  2. Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και σωματεία εργαζομένων των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Αττικής (Ευαγγελισμός, Αττικό, Ασκληπιείο, Άγιος Σάββας, Νίκαιας, ΚΑΤ, Έλενα, Θριάσιο) το επόμενο διάστημα

  3. Οι εργαζόμενοι να διερευνήσουν τις πιθανές νομικές ευθύνες της διοίκησης για την αυθαίρετη μη καταβολή της μισθοδοσίας

  4. Οι αγώνες μας θα γίνουν πιο δυναμικοί. Οι αγώνες αυτοί αντανακλούν στα αναφαίρετα δικαιώματα του Κερκυραϊκού λαού για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

23/02/2018

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας

ΕΓΕΣΥΚ

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κέρκυρας