Ανακοίνωση ΔΗΠΑΚ για το ιατρικό μισθολόγιοTα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης έχουμε υποστεί σημαντική μείωση του μισθού μας, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι απώλειες από το 2009 μέχρι σήμερα είναι από 37% έως 55% όπως φαίνονται στον πίνακα.

Για το μη ιατρικό προσωπικό είναι 25% - 40%.

ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 1ο/2010 ΜΕΧΡΙ 31/12/17 ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.

Αν συνυπολογιστούν και αυτά η αναγραφόμενη μείωση αυξάνει κατά 10% ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ.

Επίσης ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΕΝΦΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ 24% Φ.Π.Α. (ΛΗΣΤΡΙΚΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ).

Σημειώνεται στις αρχές του 19 αναμένεται ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ λόγω μείωσης αφορολόγητου (από 8,5 σε 5,5 χιλ.). οι υπολογισμοί έγιναν με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας σε κάθε κατηγορία.


Οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί που δεν «βολεύονται» με το φακελάκι από ασθενείς και τις μίζες από τις πολυεθνικές, ο κάθε συνάδελφος που θέλει να ζει μόνο από το μισθό του μία μόνο διέξοδο έχει .Την ενεργητική συμμετοχή στον αγώνα ,σε συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών ,για αυξήσεις στους μισθούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κοροϊδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν μιλάει για δίκαιη “ανάπτυξη”, ότι από τον Αύγουστο 2018 θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Δίκαιη ανάπτυξη εντός μνημονίων και του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει.

Η επίθεση στα εργασιακά – κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή . Κανένα τμήμα εργαζομένων δεν μπορεί από μόνο του να αποκρούσει τη βάρβαρη αυτή αντιλαϊκή πολιτική. Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Να βάλουμε ένα τέλος στις θυσίες του λαού. Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για αποκατάσταση των μισθών μας, για ανθρώπινα ωράρια, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό.