top of page

Ανακοίνωση ΕΙΝΚΥΦ για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Λαμίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Φ.)

Βαρείς και απαράδεκτοι ισχυρισμοί εξαπολύθηκαν εναντίον της ΕΙΝΚΥΦ, με αφορμή δημόσια ανακοίνωσή της για τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου τον Αύγουστο του 2016. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπεριέχονται σε μηνυτήρια αναφορά του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, το οποίο εκπροσωπούνταν από τον μέχρι πρότινος Διοικητή Ζυγούρη Π. και του οποίου η θητεία έληξε πρόωρα.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας θεωρεί ότι είναι προσβλητικά τα όσα αναφέρονται εναντίον του Σώματος και του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΦ τον Αύγουστο του 2016, αφού το μόνο που έκαναν ήταν να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, τα οποία εκτίμησαν ως άμεσα και μείζονα κάνοντας χρήση της συνδικαλιστικής ελευθερίας στον εργασιακό χώρο.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους, ότι η συνδικαλιστική δράση και οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Έχουμε το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, να ασκούμε κριτική και να υπερασπιζόμαστε τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, που έχουν κατακτηθεί με μακροχρόνιους και επίπονους αγώνες από τον κόσμο της εργασίας.

• Απαιτούμε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, ώστε να ανακληθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά από τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου της Λαμίας.

• Απευθυνόμαστε στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και στις Ενώσεις ανά τη χώρα για να υψώσουμε μαζί τοίχο υπεράσπισης και αλληλεγγύης στους βαλλόμενους συναδέλφους, για να μην ποινικοποιηθεί ο αγώνας και η αντίσταση, ώστε να μην επικρατήσει η υποταγή και η ηττοπάθεια.

• Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού οφείλει να σταματήσει τώρα. Αυτή την ώρα το σημαντικό είναι να σταματήσουν τα ¨εντέλλεστε¨ και να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.



bottom of page