top of page

Λέσβος: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κράτηση του πρόσφυγα Κ.Μ.


Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα: Για την κράτηση του πρόσφυγα Κ.Μ.

Διαμαρτυρόμαστε για την κράτηση του πρόσφυγα Κ.Μ., Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας τριανταενός ετών. Ο Κ.Μ. στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, κρατείται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μόριας, παρόλο που πάσχει από διαγνωσμένη κατάθλιψη και σοβαρό χρόνιο νόσημα, που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και αντιμετώπιση.

Οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο Κράτησης Μόριας είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ακόμη και για άτομα χωρίς τα δικά του προβλήματα. Για ένα τόσο ευάλωτο άτομο η συνέχιση της κράτησης του, σημαίνει κίνδυνο ραγδαίας επιδείνωσης τόσο της σωματικής, όσο και της ψυχικής του υγείας και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική του ακεραιότητα. Πόσο μάλλον που η κράτηση του είναι καθαρά διοικητική.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του και τη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο νόσημα του και να αποτραπεί η επιδείνωση του ψυχικής του νόσου, που επιτείνεται λόγω του εγκλεισμού.

Η άσκηση του μέτρου της κράτησης στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι επικίνδυνη. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην κράτηση κάθε ανθρώπου, που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση, ενώ ζητά διεθνή προστασία.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μυτιλήνη, 11 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ



bottom of page