top of page

ΕΙΘΕΛ για την απεργία της Παρασκευής 12/1


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ –ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ –Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ - Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της «αριστεράς» με την γνωστή, πλέον ,διαδικασία του επείγοντος φέρνει την Παρασκευή 12/1/2018 στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνοντας την παραγγελία. που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, πολυνομοσχέδιο (σελ 600), που εκτός των άλλων προσπαθεί να κτυπήσει την καρδιά του εργατικού κινήματος, το δικαίωμα στην απεργία.

Για το δικαίωμα αυτό γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους .

Συνάδελφοι, δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά (βιομήχανους ,εφοπλιστές κ.λ.π) και στο πολιτικό τους προσωπικό .

Έχουμε χρέος απέναντι στις γενιές που έχυσαν το αίμα τους, που έδωσαν την ζωή τους, στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και τους ασθενείς μας .

Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα .

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 12/1 /2018 ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2018 ,ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ, ΑΠΟ 9.00 Π.Μ ΕΩΣ 12.00 Π.Μ. ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΕ ΛΕΡΟ, ΠΑΤΜΟ, ΛΕΙΨΟΥΣ και ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ .

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ . ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .

Το πολυνομοσχέδιο, εκτός των άλλων, περιέχει επέκταση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και τσάκισμα του ότι απέμεινε από τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα, πετσοκόβει το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο, ακρωτηριάζει τα επιδόματα αναπηρίας .

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ στηρίζει την ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε (ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών ιατρών Ελλάδας )

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ

•Να υπερασπιστούμε το κατακτημένο με αγώνες και θυσίες δικαίωμα στην απεργία.

•Την απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας .

•Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας .Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας . 5ημερο -6ωρο -30ωρο με μια ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη ημέρα Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.

•Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών ,πρόσφατων και παλαιότερων.

•Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός συνάδελφος .

•Κατάργηση ελαστικών μορφών απασχόλησης . Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού .

•Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους

•Συνέχιση της καταβολής των κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής .Νομοθετική ρύθμιση για την παραμονή τους ,όπως υποσχέθηκε ο Υπουργός Υγείας . Επαναφορά αυτών στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Κ.. Πάτμου .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1/2018 .ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2018 . ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ .

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΚΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ

ΛΕΡΟΣ 10/1/2018



bottom of page