Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να ψηφίσουν οι συμβασιούχοι


Να ψηφίσουν και οι συμβασιούχοι στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Θεσπρωτίας, μπαίνοντας και αυτός με τη σειρά του, στη λίστα των συλλόγων εργαζομένων που απαιτούν να δοθεί δικαίωμα ψήφου και στους συμβασιούχους εργαζομένων των δήμων.

Συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας , ψηφίστηκε ομόφωνα, η αποστολή Υπομνήματος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ με θέμα την ισοτιμία των μελών ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες για την εκλογή Αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ομοσπονδίας απευθυνόμαστε στη διοίκηση και ζητάμε να πάρει άμεσα θέση ώστε την ιδιότητα του μέλους του σωματείου να την έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας.

Δηλαδή να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και με σύμβαση εξαρτημένης σχέσης εργασίας με το Δήμο πάνω από δυο μήνες (ν.1264), με το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και στο Σωματείο και στην Ομοσπονδία.

Αυτό το δικαίωμα το θεωρούμε απολύτως λογικό και αναγκαίο. Έχει να κάνει με την ενότητα όλων των εργαζομένων, με την ισχυροποίηση των συνδικάτων, την αποτελεσματικότητα των αγώνων ειδικά σε μια περίοδο, όπου γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο αγώνας για την κατάργησή τους, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους πρέπει να δυναμώσει.

Παρότι η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί από αντιπροσώπους στο καταστατικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Δεκέμβρη του 2016 και απορρίφθηκε.

Αντίθετα σε μια σειρά Ομοσπονδίες όπως ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, γιατροί στα Νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ), Διοικητικοί Υπάλληλοι στα ΑΕΙ (ΟΔΠΤΕ) η πρόταση αυτή έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια, και οι συμβασιούχοι είναι κανονικά ισότιμα μέλη.

Σήμερα μένουν έξω από την Ομοσπονδία χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στους δήμους όπως Συμβασιούχοι Καθαριότητας, Σχολικές Καθαρίστριες, ΑΜΕΑ, ΕΣΠΑ, Προσωρινοί πίνακες, ΒΣΣ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κλπ.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους πρέπει να πάρετε απόφαση ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εκλέγουν και να εκλέγονται στην Ομοσπονδία.