top of page

Πρόεδρος ΕΙΝΗ: Καταγγελία για το Διοικητή του Νοσ. Άρτας


ΙΩΑΝΝΙΝΑ 13-11-17

Απευθύνομαι σε σας προκειμένου να λάβετε γνώση της αυταρχικής και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Βασιλείου Μπαλάσκα σε βάρος μου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και περί ώρα 11.00 επισκέφθηκα, με την ιδιότητα της Προέδρου της Ε.Ι.Ν.Η., του συνδικαλιστικού σωματείου των γιατρών της Ηπείρου, το γραφείο του κ. Διοικητή προκειμένου να θέσω όλα τα κρίσιμα προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Άρτας, για τα οποία οι υπηρετούντες εκεί συνάδελφοι ενημέρωσαν τη διοίκηση του σωματείου. Υπενθυμίζω ότι στους καταστατικούς σκοπούς της Ε.Ι.Ν.Η. συμπεριλαμβάνονται τόσο η προάσπιση των επαγγελματικών, επιστημονικών και ηθικών συμφερόντων των μελών της, ειδικευμένων και ειδικευομένων ιατρών, όσο και η προαγωγή της δημόσιας υγείας του ελληνικού λαού, για την εκπλήρωση των οποίων απαιτείται η συχνή επικοινωνία και καλόπιστη συζήτηση με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι, τα πλέον άμεσα και επείγοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας είναι α) ο εξαναγκασμός συναδέλφων από τη διοίκηση να υπηρετούν ως ενεργείς τις προγραμματισμένες εφημερίες ετοιμότητας ή μεικτές, χωρίς εννοείται την ανάλογη αποζημίωση β) τα προβλήματα λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος, όπου ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ένα χρόνο γ) η ακινησία του ασανσέρ και δ) οι συχνές ελλείψεις υλικών για εργαστηριακές εξετάσεις. Κατά την επίσκεψη στο γραφείο του Διοικητή με συνόδευαν η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ελένη Αθανασίου και το μέλος της 3μελούς Επιτροπής της Ε.Ι.Ν.Η. στο Νοσοκομείο Άρτας Ελένη Γκιώκα.

Από την αρχή όμως ο Διοικητής μας αντιμετώπισε με σκαιό και επιτιμητικό ύφος και αμφισβήτησε χωρίς περαιτέρω συζήτηση την ύπαρξη των ανωτέρω προβλημάτων. Ειδικότερα μάλιστα για το πρόβλημα των εφημεριών έφτασε στο σημείο να ζητήσει «ονόματα», κάτι που ασφαλώς δεν αποτελεί έργο της Ε.Ι.Ν.Η. !

Εκεί όμως που εξερράγη και έχασε κάθε μέτρο, ήταν μόλις έθεσα το πρόβλημα της λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος. Μας περιέλουσε με τις φράσεις «ήρθατε εδώ να μου διαλύσετε και να μου συκοφαντήσετε το νοσοκομείο» ενώ απευθυνόμενος προσωπικά σε μένα, με «φιλοδώρησε» με τις εκφράσεις «ποτέ δεν θα γίνεις βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» και «ως συνδικαλιστής έχεις αποτύχει» !! Στο τέλος μας εκδίωξε από το γραφείο του παρά την υπενθύμισή μου ότι δεν πρόκειται ούτε για το σπίτι του ούτε για το ιδιωτικό του ιατρείο αλλά για γραφείο δημόσιου λειτουργού, που είναι υποχρεωμένος να δέχεται και να συζητά με τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε ότι η πρωτοφανής αυτή συμπεριφορά, η άρνηση συζήτησης και συνεργασίας, η σκαιότητα και οι προσωπικές προσβολές και η επίδειξη αυταρχισμού αποτελούν τακτική που δεν συνάδει σε λειτουργούς που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας

Μαργαρίτα Κιτσανού

Πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Η.



bottom of page