Απόφαση ΓΣ ΟΕΝΓΕ για τα τεκταινόμενα στα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας


Αθήνα 12 Δεκεμβρίου 2017

Α.Π: 8441

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 7/12/17

Για άλλη μια φορά γνωστοποιούμε προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σοβαρότατες καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ) για τα τεκταινόμενα στα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες πολλές παρόμοιες καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ και Ενώσεών της που αφορούσαν επείγοντα σοβαρά προβλήματα αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές διοικητών νοσοκομείων, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και καμία απολύτως σχετική ενέργεια δεν έγινε.

Το αποτέλεσμα είναι η αποθράσυνση του Διοικητή του Ν. Άρτας, από τον οποίο σήμερα 7/12/17 είδαμε χυδαίες, πρωτόγνωρες αυταρχικές συμπεριφορές. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της ΕΙΝΗ, ο κ. Διοικητής σε προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΕΙΝΗ, καθύβρισε εντονότατα την πρόεδρο της 3ης μεγαλύτερης Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών της χώρας και έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι «θα φωνάξει την αστυνομία να την συλλάβει!». Η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη για τις συμπεριφορές αυτές είναι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που είχε αγνοήσει τις προηγούμενες σχετικές καταγγελίες μας.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις της σε σχετική αυτοτελή αγωνιστική δράση. Κλιμάκια της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα επί τόπου επισκέψεις σε συνεργασία με τις Ενώσεις – μέλη μας για να ευοδωθεί αυτή η αγωνιστική δράση. Αποφασίζουμε επίσκεψη της ΟΕΝΓΕ στο Νοσοκομείο Άρτας τις προσεχείς μέρες σε συνεργασία – συνεννόηση με την ΕΙΝΗ, την εκεί νοσοκομειακή επιτροπή της και τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου.