Στη Λάρισα αντιπροσωπεία της


Εκφράστηκε η αντίθεση γιατρών στο νόμο έκτρωμα για το ωράριο

Στα νοσοκομεία της Λάρισας βρέθηκε την Τετάρτη 29 Νοέμβρη η πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στη συνάντησή τους με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τον Διοικητή των Νοσοκομείων της Λάρισας, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων, έθεσαν όλα τα ζητήματα που του αφορούν χωρίς ωστόσο να πάρουν καμία ουσιαστική δέσμευση. Ακολούθησαν Γενικές Συνελεύσεις στο Γενικόκαι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά τόσο στη γενική συνέλευση της Ένωσης Γιατρών Γ.Ν. Λάρισας όσο και στην κοινή συγκέντρωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Συλλόγου γιατρών ΔΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ΟΕΝΓΕ ενημέρωσε για τις θέσεις της για το νόμο για το ωράριο, αλλά και για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, επικουρικοί γιατροί και λοιπά).

Εκφράστηκε η ομόθυμη αντίθεση των παρευρισκόμενων γιατρών στον πρόσφατο νόμο - έκτρωμα για το ωράριο και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος».