Νέες περικοπές στις αμοιβές των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία


θα δουν νέα μείωση της τάξεως των 50-55 ευρώ στις μηνιαίες τακτικές αποδοχές τους

«Συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων που έχουν ήδη υποστεί οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι διευθυντές ΕΣΥ χάνουν τον μήνα 155 ευρώ από τις καθαρές τακτικές αποδοχές τους. Δηλαδή, 1.860 ευρώ ετησίως - περισσότερα από τον μηνιαίο μισθό»

Έναν περίεργο «μποναμά» επεφύλασσε, στο τέλος τους έτους, η κυβέρνηση για τους γιατρούς των Δημοσίων Νοσοκομείων.

Οι «στυλοβάτες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως έχουν χαρακτηριστεί επανειλημμένως από αρμοδίους, οι διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων, θα δουν νέα μείωση της τάξεως των 50-55 ευρώ στις μηνιαίες τακτικές αποδοχές τους.

Οι νέες μειώσεις είναι ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου του υπουργείου Εργασίας 4488/2017, με αναδρομική ισχύ.

«Συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων που έχουν ήδη υποστεί οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι διευθυντές ΕΣΥ χάνουν τον μήνα 155 ευρώ από τις καθαρές τακτικές αποδοχές τους. Δηλαδή, 1.860 ευρώ ετησίως - περισσότερα από τον μηνιαίο μισθό», δηλώνει ο επιμελητής της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Πάνος Παπανικολάου.

Όπως αναφέρει, ήδη από την εφαρμογή του νέου ειδικού ιατρικού μισθολογίου οι διευθυντές ΕΣΥ έχουν υποστεί μείωση 85 ευρώ στις μηνιαίες καθαρές αποδοχές τους και άλλα 15 ευρώ από την αύξηση της εισφοράς για το μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.