Αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ στα Νοσοκομεία της Λάρισας


Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2017

Α.Π: 8380

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 29/11/17, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ στα Νοσοκομεία της Λάρισας.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τον Διοικητή των Νοσοκομείων της Λάρισας.

Στη συνάντηση, τόσο η αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ όσο και οι εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων, θέσαμε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν χωρίς ωστόσο να πάρουμε καμία ουσιαστική δέσμευση. Ακολούθησαν Γενικές Συνελεύσεις στο Γενικό και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά τόσο στη γενική συνέλευση της Ένωσης Γιατρών Γ.Ν. Λάρισας όσο και στην κοινή συγκέντρωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Συλλόγου γιατρών ΔΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ΟΕΝΓΕ ενημέρωσε για τις θέσεις της για το νόμο για το ωράριο, αλλά και για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, επικουρικοί γιατροί και λοιπά).

Εκφράστηκε η ομόθυμη αντίθεση των παρευρισκόμενων γιατρών στον πρόσφατο νόμο – έκτρωμα για το ωράριο και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος.