Γενική Συνέλευση ΕΙΝΚΥΜ για το νέο νόμο και τους επικουρικούς


ENΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας , μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας , καταδίκασε το ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ - ΚΟΛΑΦΟΣ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών .Το σώμα κατέληξε ότι το καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο ,διαμορφώνει ακόμη χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς στο όνομα της προστασίας τους. Η κοροϊδία και το θράσος δεν πάει άλλο. Το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ,δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η εφαρμογή του απαξιώνει πλήρως το ιατρικό σώμα και διώχνει άρον άρον τους λίγους εναπομείναντες ιατρούς ΕΣΥ να ξενιτευτούν.

Ζητάμε άμεσα , την αναστολή-απόσυρση του Νομοσχεδίου, να σταματήσει EΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ και να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της τραγικής υποστελέχωσης- υποχρηματοδότησης του EΣΥ. Η παρούσα απόφαση να σταλεί στο υπουργείο και σε άλλους φορείς, ο σύλλογος να είναι σε εγρήγορση για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την OENΓΕ και με άλλους φορείς.

Προγραμματίζεται προσεχώς συγκέντρωση στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου με θέμα ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.