top of page

ΟΕΝΓΕ: Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου


Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2017

Α.Π: 8368

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Βαδίζουμε στα αγωνιστικά βήματα των εξεγερμένων του Νοέμβρη του ’73

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

44 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, τα συνθήματα της αιματοβαμμένης πύλης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Το ίδιο και το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που φώναζαν τότε οι αγωνιστές της εξέγερσης.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου γίνεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει απαράδεκτες συμφωνίες με τον Τραμπ, εμπλέκοντας βαθύτερα τη χώρα μας στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Σε μία περίοδο που αναβαθμίζεται η βάση της Σούδας, που φορτώνουν 2,4 δις στις πλάτες μας για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Σε μια περίοδο που σκληρά αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, παλιότερα και νέα, στερούν το ψωμί από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης στις φυλακές, στις εξορίες, στα βασανιστήρια αποτελεί ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη για τους δικούς μας αγώνες. Για μια ζωή με δικαιώματα, για ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς. Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν και να απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Έχουμε χρέος απέναντι σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παρεμπόδισης του αγωνιστικού εορτασμού του Νοέμβρη του ‘73 από μία ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με τους φοιτητές και τους σπουδαστές, γενικότερα με το κίνημα. Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου. Η επέτειος της εξέγερσης ανήκει στον αγωνιζόμενο λαό, στο εργατικό - λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.


οενγε πολυτεχνειο


bottom of page