top of page

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Ανακοίνωση


Ζάκυνθος, 16 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ εκφράζει την έντονη ανησυχία των εργαζομένων και των ανέργων για τα γεγονότα στο νοσοκομείο που σταδιακά απαξιώνουν το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στο νησί μας, τη στιγμή μάλιστα που ξεφυτρώνουν σωρηδόν ιδιωτικές κλινικές, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το ΓΝΝΖ.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου που κρατούν το πόρισμα του θανάτου της Ελένης Αρβανιτάκη στα συρτάρια τους (την επιτροπή την διόρισε το υπουργείο), παρατείνοντας την ανασφάλεια του κόσμου για το τι συνέβη και μια νέα κοπέλα έχασε τη ζωή της από μια επέμβαση ρουτίνας. Ταυτόχρονα δέχονται συκοφαντίες και ένα ανήθικο πόλεμο οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου όπως ο πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης, οι συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Κατηγορούνται μάλιστα οι συνδικαλιστές από την διοικήτρια του νοσοκομείου κα Τσαρίδου, ότι απειλήθηκε και προπηλακίστηκε από τους συνδικαλιστές. Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής έσπευσε στηριζόμενος σε «ψευδή ενημέρωση», δημόσια να προαναγγείλει μηνύσεις συνδικαλιστών. Αυτό που κατηγορηματικά δηλώνουν οι συνδικαλιστές (ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ 6.11.2017) ήταν ότι ζήτησαν από την κα Τσαρίδου να δημοσιεύσει επιτέλους το πόρισμα του θανάτου της Αρβανιτάκη.

Το ΔΣ του ΕΚΖ καταγγέλλει επίσης στον Ζακυνθινό λαό ότι από τη συνάντηση που είχαμε με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Πολάκη ως διοίκηση του ΕΚΖ μαζί με άλλους φορείς της Ζακύνθου τον Μάρτιο, λίγες μέρες μετά το μεγάλο συλλαλητήριο 15/3, καμία από της υποσχέσεις του δεν τήρησε στα αιτήματα που του υπέβαλε εγγράφως το ΕΚΖ και τα αποδέχτηκε ο υπουργός.

Τα αιτήματα ήταν τα εξής:

  • Προσλήψεις μόνιμού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝΖ

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία της Μονάδας εντατικής θεραπείας

  • Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

  • Να εξοπλιστεί το νοσοκομείο με Μαγνητικό τομογράφο

  • Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα κέντρα υγείας στο νησί

  • Ο μαστογράφος και άλλα επιστημονικά εργαλεία που παραμένουν ακόμα στα κουτιά

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση:

  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ, ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΙΖ Ν. ΠΟΤΑΜΙΤΗΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (διοίκηση, τύπος, συνδικαλιστές σε διατεταγμένη υπηρεσία)

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ.

Από τη Διοίκηση

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ · ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ 5 · 29100 ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Website: ergatikozante.blogspot.gr



bottom of page