Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΕΙΝΚΥΝΤ (Τρίκαλα)


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Καταγγέλλουμε τις πραξικοπηματικές διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση για να προωθήσει <<fast track>> το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για το χρόνο εργασίας των ιατρών.

Με διαδικασίες <<ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε>> οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να μετριάσει τις αγωνίστηκες κινητοποιήσεις των ιατρών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ το αντεργατικό έκτρωμα που ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, και καταργούν το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.

Η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. Μας θέλουν απίκο 24ωρες το 24ωρο και από πάνω θα μας λένε ότι αναπαυόμαστε! Το θράσος εκείνων που τολμούνε να μιλάνε για <<εξανθρωπισμό>> του τρόπου εφημέρευσης είναι απύθμενο αφού με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς το 60ωρο θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση ενώ με τα εντέλλεστε που δίνουν και παίρνουν, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού των διοικήσεων που πολλαπλασιάζονται, τα περί <<ελεύθερης συναίνεσης του γιατρού>> είναι καθαρή κοροϊδία.

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ

-5ΗΜΕΡΟ-6ΩΡΟ-30ΩΡΟ-ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔ. ΜΕ ΡΕΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ