Σε αναμονή οι επικουρικοί γιατροί για τις συμβάσεις τους!


Στον αέρα είναι ακόμη οι επικουρικοί γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Και αυτό διότι προς ώρας δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη ούτε τι θα γίνει με τις συμβάσεις τους και αν αυτές θα ανανεωθούν, αλλά ούτε και με τους μισθούς τους, καθώς είναι άγνωστο εάν μέρος των επικουρικών γιατρών θα μπορέσει να πληρωθεί από το νέο έτος.

Η ηγεσία το υπουργείου Υγείας που ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δε δίνει σαφείς απαντήσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ο υπουργός Υγείας δεν αποσαφηνίζει τι θα κάνει με τους συνολικά 2100 επικουρικούς γιατρούς που σήμερα υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αναφορά του υπουργού Υγείας σχετικά με τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, καθώς όπως μεταφέρουν οι εκπρόσωποιτων γιατρών, εμμέσως πλην σαφώς «πέταξε το μπαλάκι» στους ίδιους τους επικουρικούς γιατρούς να διεκδικήσουν δικαστικά την μονιμοποίησή τους.

Στον αέρα όσοι πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ

Από την άλλη απαντήσεις δε δόθηκαν ούτε σχετικά με τους 700 επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ακόμη να αποφανθεί εάν υπάρχει εξασφαλισμένη μισθοδοσία από 1/1/2018 και μετά.

Προς ώρας όλα δείχνουν πως είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου για το θέμα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ανησυχία στους επικουρικούς γιατρούς για πληρωμές και εφημερίες! Τι θα γίνει με τις παρατάσεις των συμβάσεων»

Πάντως εδώ και καιρό είχαν γίνει αιφνιδίως αλλαγές στις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών ώστε ορισμένοι να αρχίσουν να πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ. Κάτι για το οποίο οι γιατροί είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Δείτε ΕΔΩ πως άλλαξαν οι συμβάσεις τους εν μία νυκτί: «Επικουρικοί γιατροί: Προσοχή στις αλλαγές των συμβάσεων! Οι προειδοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ»

Να σημειωθεί πως πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου έκρινε μη σύννομη την απασχόληση επικουρικών γιατρών για πάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE