top of page

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!


Αθήνα, 19-10-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ πολιτικούς & υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου, οι οποίοι δρώντας σαν «Πέμπτη Φάλαγγα» συνεχίζουν να διαδίδουν ότι δήθεν δόθηκε επίσημη παράταση για την κατάθεση των εντύπων αξιολόγησης.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το μόνο που δόθηκε είναι η αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων του Ευαγγελισμού που σε ποσοστό άνω του 97,5% γύρισαν την πλάτη στην εκβιαστική απόπειρα επιβολής μιας άκρως αντιδραστικής και σκοταδιστικής αξιολόγησης. Την ίδια γενναία στάση τήρησε και η συντριπτική πλειοψηφία των προϊσταμένων με την απεργία - αποχή από αυτό το «έγκλημα».

Σε συνέχεια των απαράδεκτων πιέσεων που ασκήθηκαν τις προηγούμενες μέρες - πάντα προφορικά (!) όπως μας καταγγέλθηκε από δεκάδες συναδέλφους - η Διοικήτρια του Ευαγγελισμού με "μυστικό" έγγραφο του γραφείου της στις 13/10 (που δεν κοινοποιήθηκε σε καμιά υπηρεσία), ζήτησε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να παρατείνει τις ημέρες κατάθεσης των αξιολογήσεων προκειμένου όπως λέει να "ολοκληρωθεί η αξιολόγηση" έπειτα τάχα από …"παράπονα των υπαλλήλων που δεν πρόλαβαν"... Λες κι απ'τη ...μεγάλη προσέλευση (του 2,5% των υπαλλήλων) δεν προλάβαινε η Γραμματεία να πρωτοκολλήσει τις αιτήσεις!!!

  • Η απάντηση απ'το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήρθε χτες (έχει αποσταλεί & προς το Υπουργείο Υγείας) και ότι δηλ.

Είναι ξεκάθαρο ότι πολύ έχει ενοχλήσει το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων υγειονομικών στην απεργία - αποχή από τη διαδικασία της αντιδραστικής αξιολόγησης - όπως αποφάσισαν στα συλλογικά τους όργανα - και οι διοικήσεις πράττουν ...κατά το δοκούν, αλλά πάντως ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

Έτσι, αφού απέτυχε πλήρως ο εκφοβισμός, ΣΗΜΕΡΑ άρχισαν να μοιράζουν το έγγραφο του Υπουργείου γυρνώντας το σαφέστατο περιεχόμενό του ΑΝΑΠΟΔΑ! Ενώ, η απάντηση ορίζει πως παράταση μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ (δηλ. πυρκαγιά – σεισμός – βομβαρδισμός – καταποντισμός – πολυήμερη νοσηλεία του υπαλλήλου κλπ) συνεχίζουν να ασκούν αφόρητες πιέσεις και τρομοκρατία στους συναδέλφους, συνεπείς στο ρόλο τους ως μακρύ χέρι και αυτής της κυβέρνησης που ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας. Πόσο ακόμη χαμηλά θα πέσουν;;;

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ακόμη μια φορά: οι προθεσμίες πέρασαν ανεπιστρεπτί και οι αιτήσεις για αξιολόγηση που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα (καθώς προφανώς και δεν συνέτρεχαν πουθενά λόγοι ανωτέρας βίας) αρχειοθετούνται ως εκπρόθεσμες - άκυρες και δεν αξιολογούνται!

Οι υγειονομικοί αλλά και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ κατά της αξιολόγησης γιατί έχουν καταλάβει ποια είναι η στόχευσή της: ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ότι οι δεσμεύσεις που υπέγραψε φαρδιά - πλατιά η κυβέρνηση και έθεσαν την «αξιολόγηση» ως προαπαιτούμενο για την αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη (βλ. γ΄αξιολόγηση), άλλους θα …ταΐσει και καθόλου δεν πρόκειται να βελτιώσει ούτε την άθλια κατάσταση των κοινωνικών υπηρεσιών, ούτε και τα δικαιώματα των συναδέλφων θα διευρύνει. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! Ένας νέος Καιάδας ανοίγεται μπροστά μας τόσο για τα μισθολογικά – εργασιακά – συνδικαλιστικά μας δικαιώματα κι ελευθερίες, όσο και για τις ανάγκες των ασθενών μας.

Όποιες παρατυπίες κι αν κάνουν, όσα ψέματα κι αν πουν κι αυτός ο νόμος και αυτή η «αξιολόγηση» καταδικάστηκε στη συνείδηση των συναδέλφων και θα μείνει στα χαρτιά!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου τις όποιες πιέσεις ασκούνται για τη δήθεν δυνατότητα εκπρόθεσμης κατάθεσης των εντύπων. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ κι εκβιάζουν, να ξέρουν ότι υπονομεύουν το μέλλον συναδέλφων με αντάλλαγμα «μια χούφτα ευρώ» και το μόνο που εξασφαλίζουν είναι να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους ΣΚΥΦΤΟΙ!

Ας μην καρτεράνε να λυγίσουμε, μήτε για μια στιγμή!



bottom of page