top of page

ΕΙΝΑ: Για την απαράδεκτη και συκοφαντική δήλωση του κου Π. Πολάκη.


Πάτρα 12 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την απαράδεκτη και συκοφαντική δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας κου Π. Πολάκη.

Η απαράδεκτη, αυθαίρετη και συκοφαντική δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας πως το 80% (έστω και με την «επεξήγηση» του 20% ενεργούς + 60% παθητικούς εν δυνάμει αποδέκτες) των υφισταμένων του ιατρών του ΕΣΥ είναι διεφθαρμένοι, θα ήταν απλά άλλη μία γραφικότητα, άλλη μία επικοινωνιακή στρακαστρούκα, άλλο ένα μνημείο αγένειας από αυτά που μας έχει συνηθίσει πια ο υπουργός, αν δεν είχε συγκεκριμένη στόχευση και στρατηγική τόσο ως προς τον χρόνο της όσο και ως προς το περιεχόμενο.

Είμαστε στις παραμονές της κατάθεσης στην βουλή της «μεταρρύθμισης» του χρόνου εργασίας των Ιατρών του ΕΣΥ για την εξυπηρέτηση, υποτίθεται, της ευρωπαϊκής οδηγίας κατά της υπερεργασίας, που ενσωματώνει ό,τι πιο αντιδραστικό ως προς την ελαστικοποίηση της εργασίας και που θα οδηγήσει σε ακραία εντατικοποίησή της με ολέθριες συνέπειες για τους Ιατρούς. Είμαστε μόλις ένα μήνα από την αποτύπωση της τρίτης -κατά σειρά- μνημονιακής μείωσης των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης ότι θα είχαμε αυξήσεις.

Είναι πολιτικά «χρήσιμη» και στρατηγικά σκόπιμη η κατασυκοφάντηση αυτών των Ιατρών που στην πλειοψηφία τους υπηρετούν Τίμια και με Αυταπάρνηση τον ασθενή, χωρίς διακρίσεις. Και ο κος Πολάκης, πρωτοστατεί σε αυτό.

Στο όνομα αυτών των τίμιων Ιατρών, και στηρίζουν το ΕΣΥ παρά τις πολιτικές που υλοποιεί η Κυβέρνηση κατ’ εντολήν των δανειστών, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άμεση ανάκληση της προσβλητικής και συκοφαντικής αυτής δήλωσης και την συγγνώμη του συναδέλφου υπουργού! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ το Υπουργείο, πως επικοινωνιακά τεχνάσματα αυτού του ήθους δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίστασή μας στην σχεδιαζόμενη περαιτέρω ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της εργασίας μας.



bottom of page