Τοποθέτηση της Ε.Ι.ΘΕ.Λ με αφορμή την καταγγελία κάτοικου Λέρου


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-ΚΥ ΛΕΡΟΥ ,Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ, Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ Π.Π.Ι.ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Τοποθέτηση της Ε.Ι.ΘΕ.Λ με αφορμή την καταγγελία κάτοικου Λέρου για την μη ύπαρξη Γιατρού Γυναικολόγου στο Νοσοκομείο Λέρου στις 31/8/2017.

Διαβάζοντας το κείμενο της καταγγελίας με τίτλο Διακομιδή εγκύων «Γιατρός απών λόγο διακοπών» πραγματικά απορήσαμε. Απαντώντας τονίζουμε ότι πραγματικά δεν είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο. Κινδυνεύουν ζωές, σε περίπτωση μάλιστα εγκύου που παρουσιάζει επιπλοκές όχι μια αλλά δυο . Όμως στο Νοσοκομείο της Λέρου υπηρετεί ένας Γυναικολόγος. Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ έχει ζητήσει επανειλημμένα και αγωνίζεται, να προκηρυχτούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου σε Ιατρικό αλλά και σε άλλο προσωπικό . Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να υπάρχουν μονήρης ειδικότητες όπως αυτές του Γυναικολόγου ,του Παιδίατρου ,του Ορθοπεδικού. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων όπως Νευρολόγου ,Ω.Ρ.Λ. ,Οφθαλμιάτρου κ.λ.π Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε Ιατρικό προσωπικό είναι τραγική . Υγειονομικοί και Ασθενείς είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται επί δεκαετίες . Η Ένωση έχει καλέσει σε συσπείρωση και κλιμάκωση των αγώνων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλού επίπεδου Υγεία και Πρόνοια, με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος, και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού . Σε αυτήν την προσπάθεια θα θέλαμε μαζί μας όλους τους κατοίκους των νησιών μας καθώς και την καταγγέλλουσα . Αυτή είναι η πρόταση μας . Διαβάζοντας όμως την καταγγελία που στρέφεται κυρίως εναντίον του Γιατρού ,που να σημειωθεί ότι απουσίαζε με νόμιμη άδεια ,τονίζουμε ότι είναι ευθύνη της Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου να τον αντικαταστήσει .Διαβάζοντας και τα σχετικά σχόλια (ευτυχώς λιγοστά) στο διαδίκτυο που "δημοσιεύθηκε" η καταγγελία και προσβάλουν βάναυσα τον Ιατρό και γενικά όλους τους γιατρούς δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε . Το να καταγγέλλεται ο υπάλληλος που απουσιάζει με νόμιμη άδεια για να ξεκουραστεί είναι απαράδεκτο. Κατανοητή η αγανάκτηση όλων όσων ταλαιπωρούνται από κυβερνητικές ανεπάρκειες ετών, δεκτός ο θυμός αλλά να διοχετεύεται στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του συστήματος υγείας και δεν φρόντισαν έστω για την αντικατάσταση του Γιατρού που απουσιάζει .

Η Ένωση στο πλαίσιο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων προσκαλεί όλους , σε ορμητική είσοδο στην οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της τραγικής κατάστασης των μονάδων υγείας πρόνοιας των νησιών μας . Οι σύγχρονες παροχές στην Υγεία –Πρόνοια είναι λαϊκό δικαίωμα και κρατική υποχρέωση . Καλούμε όλες και όλους σε πλατιά συσπείρωση ενάντια στην «ανθυγιεινή » πολιτική Το πρόβλημα υποστελεχωσης σε Ιατρικό ,Νοσηλευτικό ,και άλλο προσωπικό είναι χρόνιο και αποδεικνύει την μη ύπαρξη βούλησης επίλυσης του, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις .

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ υπενθυμίζει την πάγια διεκδίκηση της για:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ .

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ .

ΛΕΡΟΣ 3/10/2017