top of page

Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας


Αλληλεγγύη Στους Αγώνες Των Εργαζομένων Της Γαλλίας Από Τα Εργατικά Κέντρα Της Ελλάδας

Τα Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας που δέχονται την αντεργατική επίθεση της Κυβέρνησης Μακρόν.

Συνάδελφοι, είτε με μνημόνια είτε χωρίς, η αντεργατική επίθεση στους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, είναι ενιαία, διαρκής και συνεχής για να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η Κυβέρνηση Μακρόν προωθεί την ευελιξία στην αγορά εργασίας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, διευκολύνει τις απολύσεις μειώνοντας και τις αποζημιώσεις, και προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη διευθέτηση του ωραρίου, νέα μέτρα ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα έρχονται έπειτα από την ανακοίνωση της Γαλλικής Κυβέρνησης να μειώσει την φορολογία στις επιχειρήσεις από 33% σε 25%.

Η «Ανάπτυξη» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα του Κεφαλαίου απαιτεί το χτύπημα των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για αυτό, ανεξαρτήτως χώρας και πολιτικής ταμπέλας της εκάστοτε Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκή Ένωση και κόμματα του κεφαλαίου προωθούν αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την μείωση των μισθών, των συντάξεων κτλ, αλλά και ταυτόχρονα να βάλουν εμπόδια (αν όχι να καταργήσουν ολοκληρωτικά) στην Συλλογική Δράση και Διεκδίκηση των Εργαζομένων, στην Απεργία, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες της εργατικής τάξης.

Την ίδια πολιτική προωθεί στη Γαλλία ο «τραπεζίτης» Μακρόν, την ίδια πολιτική προωθεί στην Ελλάδα ο «αριστερός» Τσίπρας που συγκυβερνά με το ακροδεξιό, ρατσιστικό κόμμα ΑΝΕΛ.

Πρωτοστατούν στην υλοποίηση της αντεργατικής επίθεσης οι δυνάμεις μέσα στα συνδικάτα που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, οι δυνάμεις της ΣΕΣ. Έχουν αποδεχτεί τη λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «ανάπτυξης» των επιχειρήσεων και των κερδών τους. Έχουν αποδεχτεί την αντεργατική Ευρωπαϊκή Ένωση ως μονόδρομο. Καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, και αντί να οργανώνουν τον αγώνα των εργατών, καλούν ένα συλλαλητήριο που και που για να πάνε μετά σε «κοινωνικούς διαλόγους» και να παραδώσουν τα δικαιώματα μας.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση, τα Εργατικά Κέντρα που ακολουθούν την γραμμή της ταξικής πάλης, σε συμπόρευση με τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ελλάδας, δίνουμε την μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δίνουμε την μάχη για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, για την ανάκτηση των απωλειών μας. Γιατί είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο, είμαστε αυτοί που τον δικαιούνται.

Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης Επιχειρηματικών Ομίλων-ΕΕ-Κυβερνήσεων οι εργαζόμενοι έχουν μόνο μια επιλογή. Οργάνωση-Αγώνα-Πάλη Ταξική.

Δυναμώνουμε τον Αγώνα-Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Για την Αντεπίθεση της Εργατικής Τάξης

Μπορούμε Να Τους Σταματήσουμε!

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας

Τα Εργατικά Κέντρα

1. Λαυρίου

2. Ν. Λάρισας

3. Λέσβου

4. Αγρίνιο

5. Ζακύνθου

6. Νάουσας

7. Σάμου

8. Θεσπρωτίας

9. Λαμίας

10. Λευκάδας - Βόνιτσας

11. Άρτας

12. Πειραιά

13. Κεφαλονιάς – Ιθάκης

14. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

15. Φωκίδας

16. Ιωαννίνων

Αθήνα, 25/09/2017



bottom of page