top of page

ΕΝΙΖ: Σχετικά με ανάρτηση της ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσης της Διοίκησης του ΓΝΖ


Ζάκυνθος 20/9/2017

Αρχικά συγχαρητήρια για την δημιουργία site της ΟΕΝΓΕ.

Επιτέλους όχι μόνο ygeia.net και ξερό ψωμί κομμένο «Σίρριζα» στα μέτρα της κυβέρνησης. Το σχόλιο αφορά την δυνατότητα αλλά και τη συνήθεια που είχαν τα μέλη μας να ενημερώνονται από το συγκεκριμένο site.

Χρειάζεται προσοχή στην «αποδελτίωση» από τον τύπο και άλλες πηγές.

Στην περίπτωση της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής επίδειξης ισχύος από τη Διοίκηση και την 6η ΥΠΕ , ως προς την επιλογή του Διευθυντή ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, υπήρξε μια σημαντική ανακοίνωση – καταγγελία της Διοίκησης – ΥΠΕ από την ΕΝΙΖ την 13/9/17, που καλούσε μάλιστα τον συνάδελφο γιατρό , με συναδερφικό τρόπο, να μην κάνει αποδεκτό τον διορισμό του που έγινε με αυτόν τον τρόπο.

Η παραπάνω αναρτήθηκε στο site της ΟΕΝΓΕ στο παράρτημα «ενώσεις» την 13/9/17.

Όμως από προχθές στο παράρτημα "επικαιρότητα" από την 18/9/17 είναι παράλληλα αναρτημένη και η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου που θορυβημένη από την δική μας ανακοίνωση βγαίνει να υπεραμυνθεί των επιλογών της , ακυρώνοντας τη νόμιμη συνεδρίαση του ΕΣ και εκθειάζοντας το νέο Διευθυντή ιατρικής Υπηρεσίας ( λεπτομέρειες στην ανακοίνωσή μας).

Η ΟΕΝΓΕ αγωνίστηκε να εκφράζει τα δίκια και τα συμφέροντα των νοσοκομειακών γιατρών έτσι όπως εκφράζονται και διεκδικούνται και από τις κατά τόπους Ενώσεις τους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στην αρχή της λειτουργίας του site της ΟΕΝΓΕ θα υπάρχουν αναμενόμενα μικρά η μεγαλύτερα προβλήματα και αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η ανάγκη για ενημέρωση δεν υποκαθιστά με κανένα τρόπο τη ίδια τη φύση της ΟΕΝΓΕ που είναι η προβολή των προβλημάτων , τη διεκδίκηση αιτημάτων και τη εφαρμογή του νόμου όπου αυτός παραβιάζεται σε ζημία των εργαζομένων.

Προφανώς δεν είναι δουλειά μας σαν συνδικαλιστές (αλλά μάλλον το αντίθετο) να προβάλουμε ισότιμα μαζί με τις απόψεις μας και της απόψεις της εργοδοσίας, που συχνά είναι προϊόν υπόγειων διαδρομών , κατάχρησης εξουσίας, αντιδημοκρατικών κομματικών επιλογών και εν κατακλείδι απροκάλυπτης παραπληροφόρησης με σκοπό την εμπέδωση των επιλογών τους από την ίδια την κοινωνία.

Εξάλλου τελευταία έχουμε συχνά δει πολλά από τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος αλλά και παράγοντες της κυβέρνησης , κυρίως τοπικά, να επιδίδονται καθημερινά μάλιστα και με ιδιαίτερη σπουδή σε ανάρτηση σχολίων η αρθογραφία φιλοκυβερνητική απέναντι σε συλλογικές αποφάσεις , η αποφάσεις θεσμικών οργάνων που δεν τους συμφέρουν η που έρχονται απέναντι στις κυβερνητικές τους επιλογές.

Το έκαναν πρόσφατα με τα προβλήματα στα χειρουργεία, το κάνουν και τώρα, και δεν θα σταματήσουν να το κάνουν σε επίπεδο εφημερίδων η site προκειμένου για δημιουργία εντυπώσεων έξω από συνδικαλιστικά όργανα , έξω από κινηματικές διαδικασίες , έξω από εργασιακούς χώρους στο ασφαλές και ανέξοδο μιντιακό και ιντερνετικό περιβάλλον του καναπέ τους. Είναι η καινούργια αντίληψη τους για την πολιτική και πώς αυτή πρέπει να «γειώνεται» στην κοινωνία.

Αλίμονο αν δεν έχουμε - σαν ομοσπονδία - τρόπο να φιλτράρουμε , με κάποιον τρόπο και σε έναν βαθμό, τις ειδήσεις και τις αναρτήσεις που κυκλοφορούν πάντοτε και σε σχέση με την σχετική ενημέρωση που θα έχουμε από τις τοπικές Ενώσεις , στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών του ΕΣΥ αλλά και της διεκδίκησης δικαιωμάτων στα μέλη και τις Ενώσεις μας .

Θεωρούμε ότι προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για παράβλεψη λόγω τεχνικής αδυναμίας, ότι η ανακοίνωση της Διοίκησης – εργοδοσίας πρέπει να κατέβει, αλλά και ανάλογο φαινόμενο να μην συμβεί ξανά.

Το ζήτημα της αποδελτίωσης του τύπου θέλει μεγάλη προσοχή. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες σε σχέση με τον όγκο των πληροφοριών από το έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, όμως η αναζήτηση της έγκυρης ενημέρωσης δεν μπορεί να γίνεται με τον απλουστευτικό τρόπο της χρήσης λέξεων "κλειδιά" γενικώς.

Καλή δύναμη στην αξιοποίηση του νέου μέσου της ομοσπονδίας και θα προσπαθήσουμε και εμείς να συμβάλουμε σε αυτό.bottom of page