top of page

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ


Αθήνα 12 Ιουνίου 2017

Α.Π: 8025

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 9/6/17

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης σε Ασπρόπυργο – Γκορυτσά

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργατών στο εργοστάσιο κ. Γεωργίου στην Αυλώνα

Οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπροπύργου – Γκορυτσάς μετά από μαζική γενική συνέλευση την Παρασκευή 5 Μαΐου, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών και αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που έδρασε στην περιοχή την περίοδο 2011 – 2012 με δεκάδες θύματα με γραφεία – ορμητήριο που διατηρούν στον Ασπρόπυργο.

Ο Δήμος Ασπροπύργου δεν επεμβαίνει για να σταματήσουν οι εγκληματικές επιθέσεις και η αστυνομία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον 3 φορές και παρά τις μηνύσεις των θυμάτων για ρατσιστικό κίνητρο τις καταγράφει ως ληστείες!

Στη αντιφασιστική διαδήλωση στις 13 Μαΐου στη περιοχή, η αστυνομία κάλυψε τη φασιστική ομάδα που πετούσε πέτρες και κροτίδες, ενώ επιτέθηκε απρόκλητα στους διαδηλωτές, ακόμη και στην αποχώρησή τους.

Ρατσιστικές επιθέσεις και πρακτικές εφαρμόζονται στο εργοστάσιο Γεωργίου όπου με κάμερες και μεγάφωνα παρακολουθούν κάθε κίνηση των εργαζομένων.

Μάλιστα ο εργοστασιάρχης με τον γιο του επιτέθηκαν ρατσιστικά και χτύπησαν τον Πακιστανό εργάτη Ασίφ Μαχμούτ στις 30 Μαΐου επειδή ζήτησε να παραλάβει τα πιστοποιητικά και τα χαρτιά του μετά την άδικη απόλυσή του.

Οι υπόλοιποι εργάτες αποφάσισαν απεργία συμπαράστασης και ταυτόχρονα διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των μεταναστών-εργατών, να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήρια των φασιστών της Χρυσής Αυγής, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της περιοχής Ασπροπύργου – Γκορυτσάς απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις.

Με την μαζική οργάνωση όλων στα συνδικάτα, ντόπιων και μεταναστών μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη μαύρη εργασία, το ρατσισμό και το φασισμό που αναπαράγει αυτό το σύστημα.



ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page