top of page

Ε.Ι.Ν.Α: Στήριξη της πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην Ανεργία


Πάτρα 31/5/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ Ε.Ι.Ν.Α

για τη στήριξη της πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην Ανεργία στις 25 Ιουνίου 2017

Το νέο, τέταρτο μνημόνιο φέρνει επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα φωτιά, που σαρώνουν και χτυπάνε το ήδη λεηλατημένο εισόδημα και τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Μέτρα μόνιμα, που αθροίζονται σε όσα έχει ήδη νομοθετήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέτρα που αυξάνουν τη φτώχεια και την ανεργία, που σαρώνουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργούν την αργία της Κυριακής και βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια.

Η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το Γενάρη του 2017. 1.116.790 εργαζόμενοι είναι άνεργοι, ποσοστό 23,5%. Στις ηλικίες 15 – 24 το ποσοστό είναι 48%, 25 -34 30%, 50 – 64 20%.Την ίδια στιγμή τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό τεράστια. Παρά τις συνεχιζόμενες εξαγγελίες για προσλήψεις ,τα κενά υπολογίζονται σε 6600 ειδικευμένους ιατρούς και 20000 περίπου νοσηλευτές - χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις του επόμενου διαστήματος-με το υπάρχον προσωπικό να εργάζεται στα όρια της εξουθένωσης. Η δέσμευση για ¨προκήρυξη 2000 θέσεων μόνιμων γιατρών για το 2017¨ προσγειώθηκε στη Μνημονιακή πραγματικότητα και κατέληξε σε μερικές δεκάδες μόνο προσλήψεις, που επουδενί δεν φτάνουν για να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από τις απολύσεις των επικουρικών, τις παραιτήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις.

Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση δεν έχουμε πολλές επιλογές. Το μέλλον μας τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, η μια σακούλα τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων και τα ψίχουλα των προγραμμάτων «αντιμετώπισης» της φτώχειας.

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής κατά της ανεργίας στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Διεκδικούμε:

  • Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. - Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

  • Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.

  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.



bottom of page