ΑΔΕΔΥ – Στήριξη της κινητοποίησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους του οργανισμού ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ που εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούν λειτουργική κατάληψη στην κεντρική υπηρεσία και τις δομές του Οργανισμού σε όλη τη χώρα διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας (ΣΣΕ).

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης εκ μέρους της Διοίκησης η οποία όχι μόνο εμπαίζει τους εργαζόμενους και δεν προχωράει στην υπογραφή ΣΣΕ, σύμφωνα με παλαιότερες δεσμεύσεις της, αλλά προχωράει σε κάθε είδους απειλές, ακόμα και με καταστολή προκειμένου να αναγκάσει τους εργαζόμενους να υποχωρήσουν και να σταματήσουν την κατάληψη και τις κινητοποιήσεις τους.

Ο αγώνας αυτός, που δίνεται σε μια περίοδο που ψηφίζεται στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το τερατούργημα του 4ου Μνημονίου, όπου βασική πρόβλεψη είναι η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ, παίρνει μια ιδιαίτερη αξία και σημασία. Για αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η διορισμένη από αυτό διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ δείχνουν το πιο αποκρουστικό και αυταρχικό τους πρόσωπο, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των εργαζόμενων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα αυτό και την κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 10.30πμ, στην πλατεία Βάθη (Αχαρνών 1) για παράσταση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.