top of page

ΕΙΘΕΛ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ - Ε.Ι.ΘΕ.Λ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΙΘΕΛ καταγγέλλει και καταδικάζει τις βίαιες και δολοφονικές, ρατσιστικές επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες στη Λέρο. Μια χούφτα τυφλωμένων φασιστοειδών, από το μίσος για όποιον διαφέρει από τους ίδιους, την Τρίτη 2 Μαΐου, την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν πεζοί στο χοτ-σποτ της Λέρου τους επιτέθηκαν με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες. Οι φασίστες χτύπησαν με ρόπαλα και μαχαίρια τους πρόσφυγες.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου οι φασίστες πραγματοποίησαν και δεύτερη επίθεση στο Λακκί, ενώ την Πέμπτη 4 Μαΐου πραγματοποίησαν για τρίτη φορά επίθεση. Αρκετά άτομα μεταφέρ- θηκαν στο νοσοκομείο με κακώσεις, μώλωπες, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Σήμερα υπάρχουν πολλά και σοβαρά θέματα που προσβάλλουν και καταρρακώνουν την ανθρώπινη υπόσταση, που απορρέουν από το σε αποσύνθεση καπιταλιστικό σύστημα, τα σκουλήκια του οποίου αλωνίζουν προκαλώντας και επιβάλλοντας όπου , « τους παίρνει», στους αδύναμους της κοινωνίας, τους δικούς τους νόμους ,τους νόμους του υποκόσμου. Προσβάλει την ανθρώπινη υπόσταση , η ανεργία, η απλήρωτη εργασία και η ανέχεια. Καταρρακώνει την ανθρώπινη υπόσταση, να είσαι άρρωστος και να μη μπορείς να έχεις φάρμακα. Προσβάλλει τον άνθρωπο η κοινωνία που «τελειώνει» τους γέροντες εξαθλιώνοντας τους με το να τους κάνει ζητιάνους στο τέλος της ζωής τους.

Καταρρακώνει τις ελπίδες των νέων και προσβάλλει την υπόσταση τους η κοινωνία , που τους αναγκάζει να «ζητιανεύουν» συμβάσεις εργασίας για να επιβιώσουν, που τους «προσφέρει στο πιάτο» των κεφαλαιοκρατών αλλά και των μονοπωλίων για να τους αξιοποιήσουν σαν φτηνή, ευέλικτη εργατική δύναμη.

Καταρρακώνει και προσβάλλει την ανθρώπινη ύπαρξη ο κατατρεγμός του μετανάστη από το επίσημο κράτος, του πρόσφυγα, που αφού γλύτωσε από την κόλαση του πολέμου, αφού θα- λασσοπνίγηκε στα νερά της Μεσογείου, τον πετάνε βορά στους φασίστες και στους ναζιστές. Φασισμός και ναζισμός δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες του συστήματος, θρέφονται αναπτύσσονται και γεννιούνται από αυτό. Αποτελούν χρήσιμο εργαλείο του συστήματος, είτε ως μαντρόσκυλο των αφεντικών, είτε ως μέσο για στήσιμο κάλπικων διαχωριστικών γραμμών. Είναι καθήκον όλων , ιδιαίτερα της νέας γενιάς να μάθει την ιστορία, την πραγματικότητα για το τέρας του φασισμού-ναζισμού. Κανένας γονιός και μάνα δεν πρέπει να αδιαφορήσει απέναντι στο φαρμάκι του ναζισμού που διοχετεύουν στα παιδιά μας.

Ιδιαίτερα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες στην κυριολεξία να στρατευτούν στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού, να συμβάλλουν στην πάλη και να εμπνεύσουν. Να σπάσει ο λαός τα δεσμά των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, να διαλύσει τα σκοτάδια του φασισμού-ναζισμού.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας, που έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την μετανάστευση και την προσφυγιά, να απομονώσουν αυτούς που χωρίζουν τους λαούς και τους ανθρώπους σε «ανώτερους» και «κατώτερους» . Αυτούς που πάνω στο «εθνικιστικό» κέφι τους ρίχνουν και καμιά μαχαιριά στους «κατώτερους».

Χαρακτηριστικά των φασιστικών συμμοριών είναι η θρασυδειλία τους, η λιποψυχία τους, η απανθρωπιά τους και η «σβελτάδα τους» να αποκηρύξουν τον ίδιο τον εαυτό τους (ένδειξη της «ποιότητας» των). Όλα αυτά συνιστούν πρώτης τάξης μαρτυρία για του τι είδους «λεβέντες» είναι.

Όταν η αδικία είναι καθεστώς η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νησιού μας καταδικάζει την εγκληματική δράση των φασιστοειδών. Καλεί όλους του εργαζόμενους μέσα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους να αναλάβουν πρωτοβουλία απομόνωσης , ξεκάθαρης καταδίκης τέτοιου είδους συμπεριφορών και ενεργειών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις ρατσιστικές, φασιστικές, ναζιστικές φωνές και πράξεις.

Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες μαζί να παλέψουμε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Λέρος 8 Μάη 2017 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Θ.Ε.Λ.bottom of page