top of page

ΕΝΙΖ για τις δηλώσεις του Βουλευτή Ζακύνθου και Υπουργού Δικαιοσύνης


ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή τις δηλώσεις του Βουλευτή Ζακύνθου και Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουμε τη λύπη μας για τις ατυχείς πρόσφατες δηλώσεις του για τους ιατρούς του ιδρύματος μας σε Μ.Μ.Ε.

Σε σχέση με το θλιβερό περιστατικό της συμπολίτισσας μας εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της και προτείνουμε να περιμένουμε ανεπηρέαστα τις έρευνες να προχωρήσουν, τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μη βγάζουμε αυθαίρετα, πρόωρα συμπεράσματα όταν μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ή κάποιες από αυτές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Παρόμοιες δηλώσεις μάλιστα από κάποιον που έχει επίσημο θεσμικό ρόλο δε βοηθούν στην ομαλή αξιόπιστη και δημοκρατική διαδικασία επίλυσης του προβλήματος επειδή δημιουργούν περισσότερο αρνητικό κλίμα και αναίτιες εντάσεις, ειδικά απέναντι σε αποδεδειγμένα καταξιωμένους με τη δουλειά τους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όταν σπιλώνεται το κύρος και η αξιοπρέπεια των ιατρών, τελικά απαξιώνεται το μοναδικό δημόσιο Νοσηλευτικό ίδρυμα και δεν μπορεί να κωφεύει κανείς. Είναι υποχρέωση όλων μας να το προστατεύσουμε και καλούμε τον υπουργό να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να εργαστούμε όλοι μαζί για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

8/2/2017



bottom of page