top of page

Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.

Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.

Στις 18:00, στην πλατεία ΧΑΝΘ.


Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass!

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

Για αυξήσεις στους μισθούς

Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαόΚαλούμε σε συμπόρευση, σε δράση και άμεση κινητοποίηση:

 • όλους όσους έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα μάχη για συλλογικές συμβάσεις, για ανάκληση απολύσεων, για τους πλειστηριασμούς

 • κάθε εργάτη που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής, και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες

 • όλους όσους στενάζουν κάτω από τις επιπτώσεις των νόμων όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, σε αυτούς που βαρέθηκαν να περιμένουν σωτήρες

 • κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, την κρίση, το φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά το λογαριασμό των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του.


Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Παίρνουμε την σκυτάλη από την μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, εκεί που πάνω από 500 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, πάνω από 2000 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα, εργάτες και εργάτριες από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς συζήτησαν, αντάλλαξαν πείρα, με τις αποφάσεις τους μετέδωσαν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα: Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!


Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας!

Σήμερα:

 • Την ώρα που η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ετοιμάζονται νέες ανατιμήσεις φωτιά από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη. Οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πάρει φωτιά. Οδηγούνται χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις μειώνονται, δεν φτάνουν ούτε για 15 μέρες. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλούν, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος.

 • Που βλέπαμε την μισή Ελλάδα να καίγεται, ελπίζοντας να μην είναι το δικό μας σπίτι το επόμενο. Αυτή είναι η πολιτική τους που καίει τα δάση, καίει και τις ζωές μας.

 • Που τα κρούσματα της πανδημίας έχουν εκτοξευτεί, και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να μη χαλάσει το «θαύμα» του Τουρισμού, ενώ έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες ζωές.

 • Που στη Θεσσαλονίκη μόνο το τελευταίο δίμηνο σκοτώθηκαν δυο εργαζόμενοι στη δουλειά τους, δεκάδες άλλοι σακατεύτηκαν.

 • Που η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ευθύνη της τωρινής αλλά και παλιότερων κυβερνήσεων με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας.


Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ είναι μια κρίσιμη μάχη που πρέπει να αποτελέσει:

Πετυχημένη συνέχεια της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, να δυναμώσει η πάλη ώστε το εργατικό κίνημα να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο. Για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την πάλη μας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Βήμα κλιμάκωσης για οργάνωση των αγώνων, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, συνολικά την πολιτική που μας καταδικάζει σε φτώχεια-πολέμους-κρίσεις. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την παρατεταμένη λιτότητα και την αντιλαϊκή φορολογική επιδρομή, αναδείχνει την ανάγκη αγωνιστικής, μαχητικής απάντησης των εργατοϋπαλλήλων καθημερινά.

Παίρνουμε θάρρος και παράδειγμα από τις δεκάδες εστίες αντίστασης και αγώνα που έχουν ξεσπάσει σε COSCO, ΛΑΡΚΟ, Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, EFOOD, ΟΑΣΘ.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, κόντρα στην εργοδοσία, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων και στις δυνάμεις καταστολής. Δίνουμε τη μάχη στο πλάι τους για ανάκληση των απολύσεων, για ΣΣΕ με βάση τις διεκδικήσεις του σωματείου τους.

Σταθμό για να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη, με σωματεία που θα συσπειρώνουν κάθε μέρα και νέους εργαζόμενους, που θα φτάσουν σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, γραφείο, εργοστάσιο. Τα συνδικάτα να βγουν πιο δυνατά, πιο έτοιμα για τους αγώνες που έρχονται.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σήμερα είναι κρίσιμο κάθε αγώνας να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης γιατί κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός και ο ένοχος:

 • Είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική εκεί που την σταμάτησε ο προηγούμενος. Όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ\ΚΙΝΑΛ, εξασφάλισαν το νομικό οπλοστάσιο για τις ομαδικές απολύσεις, για το πάγωμα των μισθών, για τις ατομικές συμβάσεις, για τους απεργοκτόνους νόμους και τη δουλειά χωρίς ωράριο.

 • Είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή, να ελπίζουν σε «σωτήρες» και «Μεσσίες», να παλεύουν να πάει καλά το αφεντικό μήπως και περισσέψει τίποτα και για τους εργαζόμενους

 • Είναι αυτοί που έκαναν την ενέργεια ακριβό εμπόρευμα για το λαό, είναι όσοι για τα δικά τους συμφέροντα σέρνουν τη χώρα μας στο μάτι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με άμεση εμπλοκή στον πόλεμο

 • Είναι όλοι όσοι μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη για όλους, συναίνεση, εργασιακή ειρήνη», και την ίδια ώρα ανοίγουν το δρόμο για να παγώσουμε το χειμώνα, για να κινδυνεύουν τα σπίτια μας από τους τραπεζίτες, για να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά για τις οικογένειες μας.


Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε:


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΑΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 660 ευρώ

 • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

 • Επαναφορά κατακτήσεων, όπως οι τριετίες, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών κ.ά.

 • Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.

 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις.

 • Κατάργηση στην πράξη των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών.

 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

 • Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.

 • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.

 • Η χώρα μας να μη γίνει ορμητήριο για την επιδρομή των ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.

 • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.


Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός, ταξικός αγώνας, με σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει. Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για τους αγώνες μας.Ανακοίνωση για τη Συγκέντρωση ΔΕΘ 10 Σεπτέμβρη πλατεία ΧΑΝΘ στις 6μ.μ.
.pdf
Download PDF • 2.13MB

Comments


bottom of page