top of page

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΙΖ ΓΙΑ ΤΗΝ Α. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ)

Ζάκυνθος 2/4/23


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές γιατρούς

Η συνδικαλιστική δίωξη της παθολόγου Α. Ερωτοκρίτου αλλά και - μέσω αυτής - όλων των μαχόμενων υγειονομικών, δε πρέπει θα περάσει


Σε μια συμβολικής σημασίας κίνηση, πέρασε πρόσφατα η διοίκηση του Ευαγγελισμού με - εντός 24ωρου - αλλαγή της αρχικής τοποθέτησης νέας παθολόγου γιατρού από κλινική του Ευαγγελισμού που ήταν ο αρχικός διορισμός της, σε πρωτοβάθμια δομή «Πολυκλινική» και μόνο για τα εξωτερικά ιατρεία.


Πρόκειται για μια μάλλον τιμωρητικού και σίγουρα προειδοποιητικού χαρακτήρα κίνηση που απευθύνεται πέραν από την ίδια τη γιατρό και κυρίως σε γιατρούς συνδικαλιστές, αγωνιστές και ενεργούς πολίτες, προκειμένου να αποτρέπονται από δηλώσεις και πράξεις αντίστασης και διεκδίκησης ενός θωρακισμένου και δημοκρατικού ΕΣΥ.


Η συγκεκριμένη συνάδελφος βρέθηκε από την πρώτη γραμμή μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση του ΕΣΥ ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και σαν μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου«Γεννηματάς».


Σε συνθήκες που τα δημόσια νοσοκομεία μας υπολειτουργούν σοβαρά λόγο της απόλυτης ένδειας γιατρών και με χρόνια άλυτο πια το πρόβλημα της υπερεργασίας και υπερεφημερευσης των υπαρχόντων γιατρών, αλλά και με τεράστια την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις, η κυβέρνηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και εξαπολύει κύμα διώξεων σε συνδικαλιστές που ζητούν τα αυτονόητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η διοίκηση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας επέλεξε να στείλουν μια νέα και μάχιμη γιατρό με εμπειρία για «να συνταγογραφεί» στην Πολυκλινική, στερώντας τη από τη δύναμη του Παθολογικού τομέα του Ευαγγελισμού.


Απαιτούμε την άμεση επανατοποθέτηση της συναδέλφου στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στο οποίο προσλήφθηκε.


Η δίωξη αυτή δε θα περάσει.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page