top of page

Τρίτη 28 Απριλίου 11πμ στόν προαύλιο χώρο του Νοσ. Λέρου, ΚΥ Πάτμου και Ιατρείου Λειψών

ΛΕΡΟΣ 27/4/2020

Α.Π :09/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Στις 28 Απριλίου η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μια φορά ! Ακόμα πιο δυνατά! Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Την Τρίτη 28 Απριλίου 11 πμ στόν προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Λέρου, Κέντρου Υγείας Πάτμου και Ιατρείου Λειψών.


Σπάμε την σιωπή! Συνεχίζουμε !


Κοινή δράση για την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας .


Τιμούμε την μνήμη των συναδέλφων που έχασαν την ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε όλο τον κόσμο.


Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μετρά αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας, τηρώντας τους κανόνες εμπόδισης διασποράς της νόσου κλιμακώνοντας όμως τους αγώνες μας.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


· Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μονίμου προσωπικού για την στελέχωση των δημόσιων μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

· Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων.

· Μετρά και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών. Επίταξη υλικών(μάσκες κ.λ.π)

· Αύξηση των κλινών των μονάδων εντατικής θεραπείας στα πλαίσια που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

· Διενέργεια διαγνωστικών τεστ περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς και σε όλους τους κατοίκους που ήρθαν σε επαφή με ύποπτα κρούσματα, μαζικός αντιπροσωπευτικός έλεγχος του πληθυσμού για να γνωρίζουμε τον επιπολασμό του ϊού και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.

· Να λειτουργήσουν Νοσοκομεία αναφοράς στο Αιγαίο, εξοπλισμένα με όλα τα μέσα για την διάγνωση και νοσηλεία των ασθενών.

· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και όχι μίσθωση.

· Άμεση πρόσληψη παθολόγων στο νοσοκομείο Λέρου (αποφυγή κλεισίματος της παθολογικής κλινικής με ότι αυτό συνεπάγεται.)

· Λήψη μέτρων υγιεινής και προσλήψεις υγειονομικού και άλλου απαραιτήτου προσωπικού στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης στην Λέρο. Να μην δούμε δυσάρεστα και τραγικά περιστατικά.


Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας. Η διεκδίκηση των ανωτέρω είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ απευθύνει ιδιαίτερη πρόσκληση σε όλους τους εργαζόμενους των μονάδων υγείας μας, να αγωνιστούν στο πλευρό μας για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας σε κάθε χρονική περίοδο και στην σημερινή πανδημία. Να μην επιτρέψουν να μείνει κανένας ασθενής χωρίς βοήθεια, γιατί το ερώτημα δεν είναι πότε θα μας επισκεφτεί ξανά ο ϊός, αλλά πόσο προετοιμασμένοι θα ήμαστε και σε αυτό δεν απαντά η κυβέρνηση.

Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page