top of page

Τα απογευματινά χειρουργεία θα είναι μια τραγικά, μεγάλη οπισθοδρόμηση (AUDIO)


Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών των δημοσίων νοσοκομείων αναφέρθηκε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, γιατρός και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης 22 Φλεβάρη στο ραδιόφωνο «Real FM».


Όπως ανέφερε, ζούμε μια αποθέωση από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας της αδηφάγου διαθέσεως να λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο την τσέπη του κόσμου, όταν ένας λαός με ήδη καθηλωμένο και συνεχώς μειούμενο εισόδημα καλείται τώρα να βάλει βαθιά στο χέρι στην τσέπη και να πληρώσει τρίτη φορά (φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές) ακόμα περισσότερο για φάρμακα, για διαγνωστικές εξετάσεις, για χειρουργεία  για να μην περιμένει 1,5 - 2 χρόνια. Η κυβέρνηση με τέτοια μέτρα που παίρνει, καθιστά την κατάσταση εκτός από επικίνδυνη και πάρα πολύ δύσκολη και δυσβάστακτη για τους συμπολίτες μας και βεβαίως για το προσωπικό που εργάζεται στις δομές υγείας.


Ειδικά για τα απογευματινά χειρουργεία ο Γ. Γαλανόπουλος σημείωσε ότι θα είναι μια τραγική, μεγάλη οπισθοδρόμηση γιατί δεν είναι δυνατόν σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν με άλματα, οι άνθρωποι να πρέπει να περιμένουν 1,5 με 2 χρόνια για να χειρουργηθούν δωρεάν. 


Η σημερινή απεργία, συμπλήρωσε ο Γ. Γαλανόπουλος, είχε επίσης κι άλλα θέματα αιχμής, όπως τις απολύσεις συμβασιούχων ορισμένων χρόνου, την επέλαση των εργολάβων στις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης κλπ. 


Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δεν κάνει πίσω, αλλά και εμείς είμαστε πολύ αποφασισμένοι να αντιδράσουμε και να μην καταθέσουμε τα όπλα, κατέληξε ο Γ. Γαλανόπουλος.


Πηγή: 902.gr

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page