top of page

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας: Κάτω τα χέρια από τον παιδίατρο του Νοσοκομείου μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

10/06/2020

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνο οργή προκαλεί η απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Ροϊλου Χρήστου, ο οποίος με αιφνιδιαστικό σημερινό έγγραφό του αποφασίζει την μετακίνηση για 2 εβδομάδες (από 13/06 έως και 25/06) του νεοαφιχθέντος 2ου παιδιάτρου του Νοσοκομείου μας στο Νοσοκομείο της Σάμου, για κάλυψη επειγουσών αναγκών του εκεί παιδιατρικού τμήματος.


Μετά τα χειροκροτήματα στους ήρωες με τις μάσκες, το υπουργείο και η ΥΠΕ πετούν την δική τους μάσκα και αποκαλύπτουν το πραγματικό αποκρουστικό τους προσωπείο: αντί για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού γίνονται μετακινήσεις ιατρών προκειμένου να καλυφθούν πάγια και διαρκή κενά, τα οποία προκαλούν οι ίδιοι και οι πολιτικές τους εδώ και χρόνια.


Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε στην στελεχιακή αποψίλωση του νοσοκομείου μας, αφήνοντας τους κατοίκους Ικαρίας-Φούρνων-Θύμαινας ξανά με έναν παιδίατρο.


Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε απόπειρα διαμόρφωσης και καθιέρωσης μιας κατάστασης που ανακυκλώνει την υποστελέχωση και την ένδεια σε προσωπικό στα νοσοκομεία μας.


Δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί καμιά φάμπρικα που θα χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας ως μπαλώματα και περιφερόμενα τσουβάλια προς κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης.

Κατανοούμε τις ανάγκες του Σαμιακού λαού, συμπαραστεκόμαστε ενεργά σε κάθε διεκδίκησή του και τους καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση στα κοινά μας αιτήματα για προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και για δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούμαστε.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και καλούμε τον Ικαριακό λαό να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινώσει άμεσα το σωματείο μας.

Να πάρουν άμεσα θέση ο Δήμος Ικαρίας, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου μας (ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία μας δηλώνει πως δεν ρωτήθηκε!) και ο βουλευτής του νομού μας.

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

· ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗΣ ΑΠΟ ΥΠΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 10/06/2020

Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Αφού συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της υγείας καθώς και η απαράδεκτη, αιφνιδιαστική και αυταρχική απόφαση μετακίνησης της 2ης ΥΠΕ του 2ου παιδιάτρου του Νοσοκομείου μας στο Νοσοκομείο της Σάμου, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζουμε:

  1. Δεν θα επιτρέψουμε καμία μετακίνηση εργαζομένου, ούτε του παιδιάτρου ούτε κανενός. Φτάνει πια με την κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης περί θωρακισμένου ΕΣΥ. Προσλήψεις του αναγκαίο μόνιμου προσωπικού σε Σάμο, Ικαρία και παντού.

  2. Προκήρυξη απεργίας από τον Σύλλογό μας την Παρασκευή 12/6, με συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας στις 11:00 το πρωί και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ως μια πρώτη αντίδραση στην μετακίνηση του παιδιάτρου. Ζητάμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ-ΑΔΕΔΥ να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά μας και να καλύψουν συνδικαλιστικά τις κινητοποιήσεις μας.

  3. Καλούμε κάθε σύλλογο, φορέα και απλό κάτοικο των νησιών μας να συμμετάσχει και να συμπαρασταθεί ενεργά στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

  4. Καλούμε τον Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου μας κο Γλαρό, Δήμο Ικαρίας, το Επαρχείο Ικαρίας και τον βουλευτή κύριο Στεφανάδη να πάρουν δημόσια θέση τόσο στο ζήτημα της μετακίνησης του παιδιάτρου όσο και για την υποστελέχωση των νοσοκομείων του νομού μας.

  5. Συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο 11/6 που καλεί αύριο το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Σάμου και σωματεία των νησιών μας στον Εύδηλο.

  6. Συλλαλητήριο την ΤΡΙΤΗ 16/6 και ώρα 11:30 το πρωί στην πλατεία στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ, στα πλαίσια της πανυγειονομικής πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για τη μέρα αυτή οι ομοσπονδίες της υγείας. Διερευνούμε την δυνατότητα, κλιμάκιο του ΣΕΝΙ να παρευρεθεί στην κινητοποίηση στην Αθήνα.

  7. Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνιση – μπλοκάρουμε αγωνιστικά κάθε μετακίνηση εργαζομένου.

Commenti


bottom of page