Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη, σεξιστική και προσβλητική συμπεριφορά του Διοικητή του νοσοκομείου μας κου Θ. Ρούπα και του Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής κλινικής και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου απέναντι στη συνάδελφο Χειρουργό Κ. Μπιλίρη.


Η συνάδελφος αντιμετωπίζει, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, την αυθαίρετη και αυταρχική συμπεριφορά του Συντονιστή Διευθυντή της Α'Χ, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί ώστε να την εξωθήσει σε αυτόβουλη μετακίνηση στη Β'Χ: τη βάζει μονίμως τελευταία στο χειρουργικό πρόγραμμα, (γνωρίζοντας ότι η ίδια είναι μητέρα ανήλικου παιδιού), την υποτιμά επιστημονικά ορίζοντας τη ως… βοηθό στα χειρουργεία των ανδρών συναδέλφων της, την έχει εξυβρίσει μπροστά στους γιατρούς της κλινικής, αρνείται να της υπογράψει την προγραμματισμένη κανονική της άδεια.


Για όλα αυτά, η συνάδελφος Κ. Μπιλίρη απευθύνθηκε στον Διοικητή Θ. Ρούπα. Πολύ περισσότερο, απευθύνθηκε στον ίδιο για να του καταγγείλει τη συστηματική παράνομη πρακτική του κου Μ. Διγαλάκη, να μην τηρεί λίστα χειρουργείου αλλά «να…. καταγράφει τα χειρουργικά περιστατικά της κλινικής σε ένα…. βιβλίο και να προγραμματίζει τα χειρουργεία κατά την … κρίση του», όπως παραδέχτηκε στην Πρόεδρο του Σωματείου μας, όταν αυτή τον ρώτησε σχετικά.


Τόσο το Σωματείο Εργαζομένων, όσο και η επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου μας, απευθύνθηκαν στον Θ. Ρούπα απαιτώντας να διερευνήσει τις καταγγελίες της συναδέλφου. Η μόνιμη απάντηση του ήταν ότι «δεν μπορεί αυτός να ελέγξει έναν Συντονιστή Διευθυντή»! Και, αφού μετά από πολλές πιέσεις αναγκάστηκε να αναθέσει Προκαταρκτική Εξέταση, κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε αυτή να μην ολοκληρωθεί ποτέ!


Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίου λεκτικής επίθεσης στην Πρόεδρο του Σωματείου μας, φωνασκούσε για ώρα και απειλούσε ότι «θα φτιάξει ένα φάκελο νααααα για την Μπιλίρη», «να μην ελπίζει η Μπιλίρη ότι θα αναλάβει τη διεύθυνση της κλινικής, όταν φύγει ο Διγαλάκης, θα την μετακινήσω στη Β'Χ».


Αυτή η αυθαίρετη και αυταρχική συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει. Όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ εργαζόμαστε για να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς μας, παρά την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας που αυτή συνεπάγεται.


· Απαιτούμε από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσουν να καλύπτουν τον Θ. Ρούπα και να αποκαταστήσουν την ευνομία και την ισονομία στο Ασκληπιείο Βούλας.


· Καλούμε την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να προστατεύσουν τη συνάδελφο Κ. Μπιλίρη.


Βούλα, 3/07/2019


Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE