top of page

Σωματείο εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας: Καταγγελία

Καταγγέλλουμε τη λεκτική και σωματική επίθεση κατά της Προέδρου του Σωματείου μας, Δέσποινας Τοσονίδου, από τον Διοικητή του νοσοκομείου μας Θ. Ρούπα κ τον Εκπρόσωπο των Γιατρών στο ΔΣ του Ασκληπιείου Γ. Γεωργιάδη, την Τετάρτη 26/6. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΝΙ εγκλώβισε τη συνάδελφο στο γραφείο του Διοικητή, μη επιτρέποντας την έξοδο της, χρησιμοποιώντας τη σωματική του διάπλαση. Ο διορισμένος από τον Κο Πολάκη Θ. Ρούπας ωρυόταν επί αρκετή ώρα για τους «άχρηστους συνδικαλιστές που μόνο προβλήματα δημιουργούν», για το ότι « κάνει ό,τι μπορεί για να εκλεγεί στο ΔΣ του νοσοκομείου ο Γ. Γεωργιάδης», για τις «παρανομίες που κάνει ο ίδιος, κάτω από την πίεση ομάδας γιατρών που θέλουν να διώξουν από το Ασκληπιείο τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου».. Συνεπικουρούμενος από τις φωνασκίες του κου Γεωργιάδη, κατέληξε να συστήσει στην Πρόεδρο να «μην είναι τόσο ευαίσθητη γιατί μπορεί να αρρωστήσει κ να πεθάνει, κ είναι κρίμα γιατί έχει οικογένεια και παιδιά».


Όλη αυτή η ασχήμια ξεκίνησε από την κίνηση της Προέδρου να παρακινήσει συναδέλφους σε παράσταση στο γραφείο του Διοικητή για την έλλειψη κλιματισμού στα ΤΕΙ και στα ΤΕΠ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Ρούπας επιτίθεται με προσβλητικό τρόπο σε συναδέλφους. Η συμπεριφορά του αλλά και τρόπος που επιλέγει να διοικεί ( μόλις πριν λίγες ημέρες παραδέχθηκε στην Πρόεδρο ότι εμπόδισε τη μετακίνηση συναδέλφου, για σοβαρούς λόγους υγείας, σε ελαφρύτερο τμήμα κατ' εντολή των «συνδικαλιστριών» του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η αιτούμενη στηρίζει την ΕΑΚ), διακρίνεται για τον αμοραλισμό και τη θρασυδειλία του, στα βήματα του πολιτικού του προϊσταμένου.


Είναι ακριβώς αυτή η άσκηση διοίκησης που έστρωσε τον δρόμο στον εκπρόσωπο της ΔΗΚΝΙ και σε άλλα μέλη της ΔΑΚΕ Ασκληπιείου, ώστε να θεωρούν ότι μπορούν να τραμπουκίζουν. Από τις απειλές «θα σας λειώσουμε», «Τοσονίδου θα σε τελειώσουμε» στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστικη γεν. συνέλευση πέρασαν στην ανοιχτή απειλή σωματικής βίας.


Δε σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με τα μυθεύματα τύπου Μυγχάουζεν που παράγει με χαρακτηριστική ευκολία ο κος Γεωργιάδης και η παράταξη του. Μόνο θυμηδία προκαλούν. Απορούμε, βέβαια: το ότι όσοι συνάδελφοι ήταν παρόντες στο περιστατικό γνωρίζουν ότι ψεύδονται δεν τους απασχολεί;

Οι αγωνιζόμενοι γιατροί και υγειονομικοί του Ασκληπιείου θα σταθούμε, μην έχετε καμία αμφιβολία, ανάχωμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια να σκύψουμε τα κεφάλια μας στη…. νέα κατάσταση.


Συνεχίζουμε να παλεύουμε για Ασκληπιείο ανοιχτό, δημόσιο, δημοκρατικό, επαρκώς στελεχωμένο με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη ανέχονται παρόμοιες θρασύδειλες συμπεριφορές, αλλά να τις καταγγέλλουν στο Σωματείο.


· Καλούμε τα Σωματεία στο χώρο της υγείας, την ΕΙΝΑΠ, τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, την ΑΔΕΔΥ να πάρουν άμεσα θέση.

· Σας καλούμε όλους στην παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ασκληπιείου, όταν αυτή γίνει.


Βούλα, 1/07/2019

Σωματείο εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας


Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δ. Τοσονίδου Δ. Γαρδικλής
bottom of page