top of page

ΣΥΝΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ TA ΝΗΣΙΑ

«Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι σε νησιά και παραμεθόριο η «αγορά» δε λύνει κανένα πρόβλημα Υγείας»


«Στην Λήμνο επί 15 ημέρες δεν είχαμε αναισθησιολόγο. Προχθές ένα παιδί χρειάστηκε επείγουσα διακομιδή σε κεντρικό νοσοκομείο. Οι γονείς πλήρωσαν για να σηκωθεί ελικόπτερο να πάρει το παιδί τους». Άγριες εικόνες από την παραμεθόριο και πολλά νησιά μετέφερε μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Τζούλυ Τσίγκα, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Λήμνου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Κώστας Κατσιγιαννόπουλος.

Αφορμή, ο θάνατος 63χρονης στην Κω, που άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αγροτικού, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού με πλήρωμα εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό.

«Αλλά όταν πίνεις φρεντοτσίνο στο Κολωνάκι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι στην Κω, την Ικαριά και τη Λήμνο μπορεί να κινδυνεύουν γιατί δεν υπάρχει γιατρός ή ΕΚΑΒ, ούτε ότι θαλασσοπνίγονται γιατί δεν υπάρχει καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση», λέει ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος και τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί πως στην παραμεθόριο και στα ακριτικά νησιά η ‘αγορά’ δε μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα Υγείας».


Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page